Kikærtefrikadeller
Smagen af sprøde ovnbagte kikærtefrikadeller giver mig magiske mavefornemmelser. Gennem mine rejser i Asien og Mellemøsten, herunder særligt Qatar, hvor min far har boede i flere år, har jeg smagt utallige variationer af kikærte frikadeller, linsedeller, falafler, både fristurestegte og ovnbagte. Jeg er vild med, at de ovenikøbet er glutenfri og vegetariske.
Links til krydderier:
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på rødbedebøffer, linsebøffer eller quinoabøffer. God fornøjelse 💛
Kikærtefrikadeller - Opskrift på nemme kikærte frikadeller i ovnen
4 personer
Forberedelse: 10 min
Tilberedning: 20 min
Ingredienser
Kikærtefrikadeller
- 1 dåse kikærter
- 1 spsk tahin
- 1 æg
- 1 spsk citronsaft
- 3 fed hvidløg
- 1 bundt persille eller andre urter
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk paprika
- ½ tsk spidskommen
- ½ tsk chili
- ½ tsk kanel
- 1 tsk havsalt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
- Hæld kikærterne gennem et dørslag og skyl dem under vandhanen.
- Blend alle ingredienserne sammen og smagt til med evt. ekstra krydderier.
- Form dine frikadeller med en stor spiseske.
- Pensl dem med kokosolie og bag dem i ca. 20 minutter.
De er godt nok lækre! De tager jo ingen tid at lave, men de smager så fantastisk og krydret! Det bliver ikke sidste gang, vi skal have dem.
Nøj. De er gode og nemme at lave. Tak for en god opskrift