Minestronesuppe

Minestronesuppe

Denne skønne minestronesuppe, der nærer både krop og sjæl, er fuld af smag, varme, grønt og bælgfrugter, hvilket også gør den rig på gode vitaminer, mineraler og kostfibre. Suppen kan nydes alle dage, men gør sig ekstra godt på en kold regnvejrsdag.

Minestronesuppe

Jeg har holdt opskriften helt simpel, men mulighederne for, hvad du kan komme i din udgave af suppen, er mange. Minestronesuppe er, i mine øjne, den perfekte reste-suppe. Så, hvis du har nogle grøntsagsrester i køleskabet, som for eksempel squash, knoldselleri, pastinak, peberfrugt, hvidkål, broccoli, blomkål eller lignende, liggende, der trænger til at blive brugt, kan du med fordel bruge disse, for at reducere risikoen for madspild. Det er jeg personligt stor fortaler for, da mere end halvdelen af verdens madvarer bliver kasseret. Madspild forekommer i alle led fra jord til bord, men 30% af det samlede madspild gennem hele fødevarekæden i Danmark kommer fra forbrugerne. Så der er altså en del, vi selv kan gøre for at komme den statistik til livs.

Tip: Hvis du bruger grøntsager såsom blomkål, squash og broccoli, kan du med fordel tilsætte dem lidt senere, så de ikke når at koge helt ud. Jeg synes, det er skønt, når de stadig har en smule bid.

Servér eventuelt din minestronesuppe med lidt brød ved siden af.

Minestronesuppe

Minestronesuppe - Opskrift på skøn suppe med masser af smag og grøntsager

Ingredienser

Minestronesuppe

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stilke bladselleri
  • 2-3 gulerødder (ca. 200 g)
  • 1 spsk. smagsneutral olie
  • 400 g finthakkede hakkede tomater, dåse
  • 3½ spsk. tomatpasta
  • 750 ml vand med grøntsagsbouillon
  • 100 g fuldkornspasta
  • 240 g kikærter fra dåse

Sådan gør du

  • Skær løgene i grove tern og pres hvidløgsfeddene gennem en hvidløgspresser.
  • Vask og orden de resterende grøntsager og skær dem i tern.
  • Svits løg og hvidløg i olie i en gryde og tilsæt derefter de snittede grøntsager.
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpasta og vand med bouillon.
  • Lad retten simre i cirka 30 minutter.
  • Tilsæt kikærterne.
  • Kog pastaen i en separat gryde efter pakkens anvisning.
  • Kom pastaen i suppen, når grøntsagerne er så møre, som du ønsker og servér din varme minestronesuppe.
  • Noter: Servér eventuelt suppen med brød og friske krydderurter.