Nuggets med søde kartofler

Nuggets med søde kartofler
Denne opskrift på sunde nuggets er en af mine nye klare favoritter, da den smager helt fantastisk, er nem at lave, supersprød og er en lækker måde at nyde søde kartofler på.

 

Nuggets med søde kartofler

Du kan med fordel lave en stor portion og opbevare de tilberedte nuggets på køl i et par dage eller i fryseren i længere tid. Du skal blot varme dem godt igennem inden servering, så de får en dejlig sprød skorpe igen. Du kan spise dem som tilbehør til et måltid eller alene med en skøn chili- eller hvidløgsdressing til. Dette er en opskrift, du bare må prøve.

Det eneste du skal bruge

  • 400 g søde kartofler
  • 2 stk. æg
  • ¾ tsk. salt
  • ¼ tsk. peber, stødt
  • 2 tsk. sød paprika
  • 125 g rasp

Det er ingen hemmelighed, at jeg er vild med søde kartofler. Derfor finder du også masser af lækre opskrifter med denne lækre orange rodfrugt her på min hjemmeside.

Prøv for eksempel ovnbagt sød kartoffel, sød kartoffel hummus eller vegetar pizza med sød kartoffel. God fornøjelse 😋

Nuggets med søde kartofler

Nuggets med søde kartofler - opskrift på sunde nuggets med søde kartofler

Ingredienser

Nuggets

  • 400 g søde kartofler
  • 2 stk. æg
  • ¾ tsk. salt
  • ¼ tsk. peber, stødt
  • 2 tsk. sød paprika
  • 125 g rasp

Sådan gør du

  • Vask de søde kartofler, og skræl dem.
  • Skær de søde kartofler i større stykker (som nuggets).
  • Bag de søde kartoffelstykker i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i 20 minutter.
  • Lad dem køle ned i 5 minutter.
  • Pisk æggene sammen med en gaffel i en dyb tallerken.
  • Bland salt, peber, paprika og rasp sammen i en anden dyb tallerken.
  • Vend først de søde kartoffel-stykker i æg, derefter rasp, derefter æg og til sidst rasp igen.
  • Kom derefter de søde kartofler på bagepladen igen, og bag dem i yderligere 20-25 minutter (vend dem efter 10 minutter).

Noter!

  • Dryp evt. lidt frisk limesaft ud over dine nuggets inden servering, hvis du godt kan lide et syrligt strejf til smagen af de søde kartofler.