Raw gulerodskage
Bevar næringsstofferne!
En raw cake som denne, er en kage, der ikke skal bages i ovnen, og som derfor består af uforarbejdede råvarer, så alle næringsstofferne bevares. Kagen indeholder en del nødder, som er en god kilde til protein, vigtige fedtstoffer, vitaminer og mineraler.
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve min lækre opskrift på spinatpandekager. God fornøjelse 💛
Raw gulerodskage - Opskrift på rawkage med gulerod og cashewcreme
Ingredienser
Raw gulerodskage
- 175 g dadler uden sten
- 50 g rosiner
- 0,5 spsk. kokosolie
- 200 g gulerødder (revet)
- 1,5 tsk. kanel
- 75 g valnødder
- 75 g mandler
- 75 g finvalsede havregryn (evt. glutenfri)
- 100 g kokosmel
Cashew topping
- 50 g cashewnødder
- 0,25 tsk. vaniljepulver
- 1 nips salt
- 1 spsk. ahornsirup
- 0,25 dl kokosmælk (den fede)
Bund
- Kør alle ingredienserne (men kun halvdelen af gulerødderne og nødderne) sammen i en foodprocessor, til du får en ensartet masse.
- Kom resten af gulerødderne og nødderne i foodprocessoren, og blend helt kort det hele sammen, så nødderne stadig er lidt grove.
- Kom massen i en form, og sæt den gerne på frys, imens toppingen laves.
Topping
- Læg cashewnødderne i blød i vand (der har været oppe at koge) i minimum 1 time.
- Blend alle ingredienserne i en foodprocessor, til toppingen er helt ensartet.
- Kom toppingen på kagen. Kagen skal gerne opbevares på køl, men behøves ikke at nydes afkølet.
Jeg er vild med gulerodskage <3 Denne raw-version er virkelig fantastisk!