Rødbedehummus
Hummus lavet på rødbeder
Kan man godt kalde det en hummus, hvis den ikke er lavet på kikærter? Jeg tager chancen – for denne rødbedehummus fortjener at blive delt! Til denne hummus er der anvendt butter beans i stedet for kikærter, hvilket er med til at skabe en ualmindelig blød og cremet hummus. Butterbeans (som også kaldes limabønner på dansk) har et lavt fedt- og kalorieindhold. Bønnerne er desuden rige på kostfibre, B-vitamin, kalium, zink og jern, der alle er vigtige for vores sundhed.
Links til ingredienser
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på edamame hummus, sød kartoffel hummus og hummus med soltørrede tomater. God fornøjelse 💛
Rødbedehummus - Opskrift på lækker og sund hummus med rødbede
Ingredienser
Rødbedehummus
- 70 g rødbede
- 1 dåse butter beans (limabønner)
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. citronsaft
- 1,5 tsk. tahin
- 1 spsk. ahornsirup (+ 0,5 spsk. til servering)
- 0,75 tsk. spidskommen
- 0,25 tsk. chiliflager
- 0,25 tsk. timian
- 0,5 dl vand
- 1 tsk. sesamfrø
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 0,5 tsk. citronskal (revet)
Sådan gør du
- Skræl og skær rødbederne i meget grove skiver, og bag dem i ovnen på 200 grader i ca. 45 minutter til de er møre (bagetiden afhænger af størrelserne på rødbedeskiverne).
- Tip! Rødbederne kan også dampes, hvis det skal gå lidt hurtigere - men ved at bage dem, opnår de en større dybde samt sødme i smagen.
- 3. Blend de bagte rødbeder, butter beans, hvidløg, citronsaft, tahin, ahornsirup, krydderier sammen i en blender eller foodprocessor og tilsæt langsomt vandet lidt efter lidt efter behov, til hummussen bliver lind og cremet.
- Kom hummussen i en skål, og anret den med sesamfrø, revet citronskal, finthakket persille og lidt ahornsirup på toppen.
- Tip! Denne hummus kan let holde sig i køleskabet i flere dage eller i fryseren i op til 2-3 måneder.
Tak for en fantastisk opskrift, Cathrine 🙂