Rødbedepandekager med fyld

Rødbedepandekager med radiser, ærter, svampe, tomat og avocado
Disse smukke rødbedepandekager er ikke kun en fryd for øjet, men også for din mave og krop. Kun fantasien sætter grænser for, hvordan dine pandekager skal anrettes, og derfor er pandekager også altid perfekte til en omgang tøm køleskabet 😍

 

Rige på protein og kostfibre

Disse rødbedepandekager er lavet på en blanding af fuldkornsrismel og kikærtemel, hvilket gør pandekagerne rige på protein og kostfibre. At de er glutenfri kan dog betyde, at de kan blive hurtigere tørre end pandekager lavet af fx hvedemel, da det normalt er gluten, der giver en stærk elasticitet i bagværk – men frygt ej! Disse pandekager er lækre, mens de er friske, og hvis der er rester tilovers, og de er tørre dagen efter, så kan de let laves om til lækre, farverige chips.

Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på blåbærpandekager og chokoladepandekager. God fornøjelse 💛

Rødbedepandekager med radiser, ærter, svampe, tomat og avocado

Rødbedepandekager med fyld - Opskrift på glutenfri madpandekager med rødbede

Ingredienser

Rødbedepandekager

  • 100 g rødbede
  • 3,5 dl kikærtemel
  • 1,25 dl fuldkornsrismel
  • 5,5 dl vand
  • 0,5 tsk. salt
  • 0,5 tsk. olie til stegning

Tahin-dressing

  • 1 stk. fed hvidløg
  • 2 stk. bløde dadler uden sten
  • 1 spsk. citronsaft
  • 0,25 tsk. salt
  • 0,5 dl lys tahin
  • 0,5-1 dl vand

Vælg dit fyld

  • 1 stk. avocado
  • 10 stk. tomater
  • 1 håndful ærter
  • 0,5 stk. peberfrugt
  • 5 stk. radiser
  • 1 håndfuld salat
  • 1 stk. forårsløg
  • stegte eller karamelliserede svampe

Rødbedepandekager

  • Skræl rødbederne, og skær dem i grove tern.
  • Kog rødbederne i lidt vand i ca. 20 minutter til de er let møre.
  • Blend de tilberedte rødbeder med kikærtemel, vand (ikke det hele fra start) og salt til massen er glat og ensartet. Tilsæt vandet lidt ad gangen, og tilsæt eventuelt mere ved behov.
  • Bag rødbedepandekagerne i lidt olie på panden, og kom dem på en tallerken.
  • Tip! Læg en tallerken over de bagte pandekager, så de holder varmen og ikke bliver tørre undervejs. Du behøver ikke at komme en masse olie på panden for at stege disse pandekager (det afhænger selvfølgelig af panden, men oftest vil 1 tsk. kokosolie være nok).

Tahin-dressing

  • Kom alle ingredienserne i en minihakker, og blend dressingen til den er glat og blød. Tilsæt vandet langsomt til den ønskede konsistens opnås.
  • Tip! Hvis ikke du har en minihakker, kan dressingen også laves ved at røre alle ingredienserne sammen i en skål. Her skal du blot erstatte de to dadler med 1-2 spsk. ahornsirup.