Thaisuppe
Spicy thaisuppe med chili, karry, lime og grønsager 💛 Man lærer at spise stærke middagsretter, når man rejser i Asien! Jeg er enormt inspireret af det asiatiske køkken, som jeg har fået et naturligt kærligheds-forhold.
Thaisuppe
Denne friske thaisuppe er fyldt med smag, er antiinflammatorisk samt lavet på nærende ingredienser. Den er lidt stærk, men du kan jo altid justere mængden af chili og karry, som den passer til dig og din familie.
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve min lækre opskrift på afrikansk gryderet. God fornøjelse 💛
Thaisuppe - Opskrift på antiinflammatorisk thai suppe med chili og karry
2 personer
Forberedelse: 10 min
Tilberedning: 30 min
Ingredienser
Thaisuppe
- 1 spsk. kokosolie
- 2 stk. skalotteløg
- 4 cm ingefær
- 1 tsk. panang karry eller rød karry
- ¼ stang citrongræs
- 2 fed hvidløg
- 1 stk. frisk chili
- 2 stk. limeblade
- 1 stk. peberfrugt
- 70 g bambusskud
- 1 l vand
- 1 spsk. østerssauce
- 2 spsk. soyasauce
- 2 tsk. urtebouillon
- ½ stk. lime
Topping
- 100 g gulerødder
- 1 håndfuld mandler (saltede)
- 200 g ris (kogt)
Sådan gør du
- Varm kokosolien i en stor gryde med høje kanter.
- Tilsæt løg, ingefær og karry. Lad det stege i 5 minutter.
- Tilsæt citrongræs, hvidløg (knust), chili (skiver) og limeblade. Lad det stege kort.
- Tilsæt bambusskud (strimler) og stykker af peberfrugt til retten. Efter tre minutter tilsættes vand, østerssauce, soyasauce og urteboullion. Lad thai suppen simre i ca. 15 minutter. Smag til med limesaft.
- Servér thai suppen med gulerødder, saltede mandler (og ris).
Kommentarer