Sund cheesecake med mascarponecreme
Opskrift på sund cheesecake med hindbær-mascarponecreme
Dette er verdens bedste cheesecake! Denne cheesecake er lavet med agar-agar i stedet for husblas. Agar-agar er et vegetabilsk gelémiddel, som er lavet på alger og tang for en vegetarisk cheesecake, hvor husblas er fremstillet af dyr. Når du laver din cheesecake med agar-agar, bliver cremen stadig fast – det tager bare en smule længere tid for den at sætte sig. Derfor er det en god idé at lave din cheesecake dagen før, du skal spise den. God bagelyst!
Links til ingredienser:
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på mango cheesecake eller cheesecake med jordbær💛
Sund cheesecake med mascarponecreme - Opskrift på lækker cheesecake med mascarpone og nøddebund
Ingredienser
Ostecreme
- 450 g mascarpone
- 4 tsk. agar-agar (fra helsekost)
- 3-4 stk. æggehvider
- 200 g frosne hindbær
- 2 stk. citroner
- 4-5 spsk. agavesirup
- 2 tsk. vaniljepulver
- 4-5 dl piskefløde
- 0,5 tsk. havsalt
Bund
- 20 stk. havrekiks (evt. glutenfri)
- 4 spsk. kokosolie
- 200 g valnødder
- 100 g mandler
Pynt
- 6 stk. friske hindbær
- 20 g mørk chokolade
- 1 tsk. hindbærstøv (valgfrit)
- 1 spsk. mandler (valgfrit)
Bund
- Hæld nødder og kiks i en foodprocessor, og blend dem sammen til en fin masse med bid i – ikke så fin, at den bliver til mel.
- Opvarm kokosolien, og vend den sammen med nødde- og kiksemassen.
- Kom det hele i en rund kageform med bagepapir i bunden, og pres massen flad og ensartet, så den dækker hele bunden.
- Sæt bunden i fryseren.
Ostecreme
- Pisk æggehvider luftige i en skål.
- Varm fløden op i en kasserolle sammen med 2 tsk. agar-agar. Fløden skal koge, men må ikke brænde på eller blive for tyk. Tilsæt lidt mere fløde, hvis massen bliver for tyk. Tag gryden af varmen, lige så snart fløden har været i kog.
- Lad fløden køle af, og hæld den derefter i en skål med mascarpone og vaniljepulver.
- Varm de frosne hindbær sammen med 1 dl vand, saften og revet skal fra 1 citron, 2 tsk. agar-agar og agavesirup. Lad det koge let op og derefter køle af.
- Rør den afkølede hindbærmasse sammen med mascarponemassen, til den er jævn og fri for klumper.
- Vend æggehviderne sammen med ostecremen lidt efter lidt, og smag den til med agavesirup, citronsaft og salt.
- Fordel ostecremen på kiksebunden, og sæt kagen på køl i et døgn eller i fryseren i 3-4 timer, så den får en fast konsistens.
- Pynt kagen med hindbærstøv, hakkede mandler, hakket chokolade og friske hindbær.
Det var en helt fantastisk fødselsdagskage. Tak for opskriften 🙂
Jeg prøvede at lave denne cheesecake til familien herhjemme. Det var en kæmpe succes hos hele familien. Tusind tak, Cathrine 🙂