Sund cheesecake med mascarponecreme

Cremet og sund cheesecake med knasende nøddebund og frisk mascarponecreme med hindbær og citron 🙏 Denne cheesecake smager helt fantastisk! Lav den dagen før, så den kan sætte sig i køleskabet natten over, eller sæt den 3-4 timer i fryseren, inden du sætter tænderne i den.

Bunden er lavet af økologiske havrekiks og sunde valnødder og mandler og er knasende sprød! Mascarponecremen er både sød og frisk med et strejf af citron og med søde og friske hindbær. Jeg har pyntet min cheesecake med hindbærstøv, hakkede mandler, hakket chokolade og friske hindbær.

Opskrift på sund cheesecake med hindbær-mascarponecreme

Dette er verdens bedste cheesecake! Denne cheesecake er lavet med agar-agar i stedet for husblas. Agar-agar er et vegetabilsk gelémiddel, som er lavet på alger og tang for en vegetarisk cheesecake, hvor husblas er fremstillet af dyr. Når du laver din cheesecake med agar-agar, bliver cremen stadig fast – det tager bare en smule længere tid for den at sætte sig. Derfor er det en god idé at lave din cheesecake dagen før, du skal spise den.  God bagelyst!

Links til ingredienser:

5 baseret på 2 anmeldelser

Sund cheesecake med mascarponecreme - Opskrift på lækker cheesecake med mascarpone og nøddebund

Ingredienser

Ostecreme

  • 450 g mascarpone
  • 4 tsk. agar-agar (fra helsekost)
  • 3-4 stk. æggehvider
  • 200 g frosne hindbær
  • 2 stk. citroner
  • 4-5 spsk. agavesirup
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 4-5 dl piskefløde
  • 0,5 tsk. havsalt

Bund

  • 20 stk. havrekiks (evt. glutenfri)
  • 4 spsk. kokosolie
  • 200 g valnødder
  • 100 g mandler

Pynt

  • 6 stk. friske hindbær
  • 20 g mørk chokolade
  • 1 tsk. hindbærstøv (valgfrit)
  • 1 spsk. mandler (valgfrit)

Bund

  • Hæld nødder og kiks i en foodprocessor, og blend dem sammen til en fin masse med bid i – ikke så fin, at den bliver til mel.
  • Opvarm kokosolien, og vend den sammen med nødde- og kiksemassen.
  • Kom det hele i en rund kageform med bagepapir i bunden, og pres massen flad og ensartet, så den dækker hele bunden.
  • Sæt bunden i fryseren.

Ostecreme

  • Pisk æggehvider luftige i en skål.
  • Varm fløden op i en kasserolle sammen med 2 tsk. agar-agar. Fløden skal koge, men må ikke brænde på eller blive for tyk. Tilsæt lidt mere fløde, hvis massen bliver for tyk. Tag gryden af varmen, lige så snart fløden har været i kog.
  • Lad fløden køle af, og hæld den derefter i en skål med mascarpone og vaniljepulver.
  • Varm de frosne hindbær sammen med 1 dl vand, saften og revet skal fra 1 citron, 2 tsk. agar-agar og agavesirup. Lad det koge let op og derefter køle af.
  • Rør den afkølede hindbærmasse sammen med mascarponemassen, til den er jævn og fri for klumper.
  • Vend æggehviderne sammen med ostecremen lidt efter lidt, og smag den til med agavesirup, citronsaft og salt.
  • Fordel ostecremen på kiksebunden, og sæt kagen på køl i et døgn eller i fryseren i 3-4 timer, så den får en fast konsistens.
  • Pynt kagen med hindbærstøv, hakkede mandler, hakket chokolade og friske hindbær.