Sunde karameller

Sunde karameller
Disse lækre karameller er veganske og lavet helt uden hvidt sukker. De indeholder i stedet kokospalmesukker og kokosmælk, som er med til at give karamellerne er dejlig mørk karamelsmag med et strejf af kokos.

 

Sunde karameller alle kan lave

Karamellerne er supernemme at lave, kræver kun fire ingredienser, og så behøver du ikke at eje nogen fancy redskaber for at lave disse skønne karameller. Det eneste, du skal være opmærksom på, er, at de ikke brænder på undervejs.

Kokosmælk gør karamellerne lækre og chewy

Jeg vil anbefale, at du kommer din kokosmælk i køleskabet (ikke fryseren) i god tid, inden du skal i køkkenet, da det gør, at du nemmere kan skille den fede del af kokosmælken fra væsken. Jeg brugte 2 dåser kokosmælk på 400 ml til denne opskrift og kom den ikkefede del af kokosmælken i fryseren, så jeg kan bruge det til en god wok senere hen. Fordelen ved at bruge den fede del af kokosmælken til denne opskrift er, at det er nemmere at få en fast, chewy og lækker konsistens, og så skal du også koge karamelmassen i meget kortere tid, før den slipper bunden af gryden og er klar.

Prøv også disse chokoladetrøfler 💛

Sunde karameller

Sunde karameller - opskrift på lækre karameller

Ingredienser

Sunde karameller

  • 150 g kokospalmesukker
  • 300 g fed kokosmælk (kun den fede del af en kokosmælk)
  • 1½ spsk. kokosolie
  • 40 g tørristede mandler

Sådan gør du

  • Kom kokospalmesukker, kokosmælk og kokosolie i en gryde. og giv det hele et opkog.
  • Lad derefter massen simre ved middelvarme i minimum 30-35 minutter, til den slipper bunden af gryden (rør i gryden undervejs, så det ikke brænder på).
  • Hak mandlerne groft, og kom dem i karamelmassen, når den er kogt færdig.
  • Kom massen over i en beholder med bagepapir, så karamellerne får den ønskede højde og kom den på køl i min. 2 timer
  • Når massen er kølet ned, kan du skære den ud i små karameller.
  • Opbevar og nyd karamellerne afkølet for den bedste smagsoplevelse.

Tip!

  • Hvis du har lyst til at eksperimentere med opskriften kan du bl.a. komme lidt havsalt, kanel, vanilje, kakaopulver eller pistacienødder i eller overtrække dem med smeltet chokolade.