Cathrine laver sovemeditation i tropiske omgivelser på yogarejse

23. september 2021

Sov dig glad, sund og rask!

Sov dig glad, sund og rask 💛 Søvn er verdens bedste vitaminpille (eller lykkepille). Hvor lange timer sover du om natten? Det er meget individuelt, hvad kroppens behov for søvn er, og hvornår du føler dig mest udhvilet. Én ting er dog sikkert – og det er, at tilstrækkeligt med søvn er fysiologisk nødvendigt for, at du som menneske kan fungere. Det er hjernen og kroppen, der restituerer og ”lader op” med ny energi, når du sover.

Sov dig glad, sund og rask!

Selvom 24 timer i døgnet ikke føles som nok til at inddrage de gennemsnitlige 7-8 timers søvn, er den ikke at undervurdere. Søvnen har nemlig den fantastiske egenskab at optimere din hjernes præstationsevne, så du bliver bedre til at koncentrere dig, bevare et roligt sind samt forbedre din hukommelse og koncentrationsevne. Nogle meget vigtige faktorer for at opnå en optimal og god hverdag, ikke? Derfor kan mangel på søvn også være en væsentlig faktor for at udvikle depression og stress.

Derudover har søvnen en sundhedsfremmende effekt på dit fysiske helbred, da søvnen kan være med til at reducere risikoen for at udvikle lidelser som overvægt eller diabetes. Dette skyldes, at en veludhvilet krop har nok energi at tage af på grund af det lave energibehov, når vi sover. Derfor leder den ikke efter andre måder at opnå energi på, hvilket ofte bliver sukker- eller fedtholdige fødevarer og drikke (En tømmermændstilstand).

Drømmer du om at blive den bedste udgave af dig selv? Så anbefaler jeg i allerhøjeste grad at prioritere søvnen. Sov dig glad, sund og rask – og mærk, hvordan dit fysiske og psykiske helbred kommer i balance 💛

Hvad er Yoga Nidra?

Yoga Nidra Sovemeditation

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.