Sunde samosa
Sunde samosa med kartofler
Spis dig glad, sund og rask med denne nemme opskrift på eksotiske samosaer, som får dig til at drømme dig til varmere himmelstrøg med eksotiske retter. Lige nu har vi brug for både glæde og forkælelse i hverdagen 🙏
Disse samosaer er både sunde, fordi de er ovnbagte og ikke friturestegt, og så er de samtidig fyldt med friske råvarer og antiinflammatoriske krydderier som karry, chili, gurkemeje og hvidløg. Hjemmelavede samosaer er samtidig meget sundere end dem, du køber på frost, fordi de kun er fyldt med friske råvarer og nærende stoffer for kroppen.
Antiinflammatorisk kost
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på vietnamesiske forårsruller eller indisk curry med kokosmælk. God fornøjelse 💛
Sunde samosa - Opskrift på lækre samosaer med kartofler og ærter
Ingredienser
Sunde samosa
- 12 stk. rispapir
- 1 bundt bredbladet persille
- 8 stk. kartofler
- 1 pose ærter (frost)
- 1 stk. løg
- 2-3 fed hvidløg
- 2 tsk. karry
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. chiliflager
- 1 tsk. gurkemeje
- 2-4 spsk. fløde
- 0,5 tsk. havsalt
- 1 spsk. rapsolie (stegning)
- 1 spsk. chilisovs (servering)
Sådan gør du
- Skær kartoflerne i mindre tern, kom dem i en gryde med lidt olie, og steg dem i fem minutter.
- Hak løg og hvidløg fint, og kom dem i gryden.
- Tilsæt ærter, chili, karry, spidskommen, gurkemeje og evt. lidt mere olie, og lad det stege i otte minutter, mens du rører lidt rundt.
- Tilsæt lidt fløde, og lad det simre i to minutter.
- Hak persille fint, kom det i gryden, og smag til med salt og peber.
- Tag gryden af blusset, og lad fyldet køle lidt af.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Kog lidt vand i en elkedel, og hæld det i et tærtefad.
- Læg et rispapir i blød i vandet, så det bliver helt blødt, og læg det derefter på et spækbræt.
- Kom lidt fyld på rispapiret, og fold din samosa til en trekant. (Find evt. en folde-guide på YouTube.)
- Gentag med de andre samosaer, hvor du blødgør rispapir, lægger fyld i og folder samosaerne en for en.
- Læg samosaerne på en bageplade med bagepapir, og pensl med lidt rapsolie.
- Bag dem i ovnen i 20-25 minutter, til de bliver gyldne, og servér med det samme.
Super god opskrift! Første gang vi har lavet samosas med rispapir. Det var en stor succes, og både min mand og jeg elsker dem.