Sunde Twix-barer

sunde Twix-barer med en cremet karamel og sprød chokolade

Her får du opskriften på det, jeg vil kalde en Twix-bar 2.0. Og jeg vil næsten vove at påstå, at de som minimum er på højde med en traditionel twix-bar – hvis ikke bedre

Sunde twix-barer

Denne hjemmelavede udgave er uden tilsat sukker. Bunden består hovedsageligt af havregryn og mandler og karamellen af kokosmælk og dadler. Karamellen er utrolig blød og cremet – mere cremet end du er vant til i en klassisk twix, men det er virkelig en af grundene til, at jeg er helt vild med dem her.

For lækre til at beskrive

Det er virkelig en af de opskrifter, som er svære at beskrive med ord, men skal opleves 😋. Jeg håber, at du vil synes om dem, præcis som jeg gør.

Er du til flere sunde, søde sager? Prøv også mine opskrifter på sunde bountybarer og sunde snickers 😋💛

sunde Twix-barer med en cremet karamel og sprød chokolade
5 baseret på 1 anmeldelser

Sunde Twix-barer - opskrift på sunde Twix-barer med en cremet karamel og sprød chokolade

Ingredienser

Bund

  • 80 g mandler
  • 50 g havregryn evt. glutenfri
  • 2 spsk. kokosolie
  • 5 bløde dadler (uden sten)
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 spsk. ahornsirup

Karamel

  • 15 dadler (uden sten)
  • 1 tsk. ahornsirup
  • 1½ dl. kokosmælk (den fede del)
  • 1 knivspids salt
  • 1 spsk. kokosolie

Overtræk

  • 200 g mørk chokolade (evt. sukkerfri)

Bund

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Kør alle ingredienserne i en foodprocessor, til du har en fin og ensartet masse.
  • Saml massen på en bageplade i et rektangel med den korteste side i den længde, du ønsker, at barerne skal have.
  • Bag bunden i ovnen i 11-14 min., til den er let gylden.
  • Skær bunden i stænger, mens den er lun, og kom dem efterfølgende på frys, indtil karamellen er klar.

Karamel

  • Kom alle ingredienserne i en gryde.
  • Varm det hele forsigtigt op, og rør i det undervejs.
  • Tag gryden af blusset, når dadlerne er blødt let ud.
  • Blend det hele i en foodprocessor.
  • Kom karamel på de kolde stænger, og sæt dem derefter på frys i 20-30 min., eller til karamellen har sat sig let.
  • Når stængerne er kolde: Tag en ren kniv, og skil dem fra hinanden. Skær ned, der hvor du tidligere har skåret bundene fra hinanden. Når du skærer ned gennem karamellen, trækker du efterfølgende kniven mod dig selv, så karamelkanten bliver glat på stængerne.

Chokolade

  • Smelt chokoladen i et vandbad, eller temperér den.
  • Kom chokoladen i en aflang skål.
  • Dyb stængernes top ned i chokoladen, og lad dem dryppe af.
  • Lad chokoladen sætte sig ved stuetemperatur, inden du nyder dem.

Noter:

  • Der er mange måder, hvorpå man kan overtrække barerne med chokolade. Jeg har valgt at dyppe toppen af barerne i chokoladen, men du kan også hælde chokoladen hen over dem med en ske.