Vegansk risalamande

Vegansk risalamande med tranebær
Vegansk risalamande med kokos og tranebær. Risalamande er en dansk tradition, der kendes fra omkring 1900, hvor borgerlige køkkener begyndte at servere risalamande med kirsebærsauce til jul i stedet for risengrød. Tidligere var risengrød af importerede ris og kanel en eksklusiv spise. I de første 50 år af det 20. århundrede var det risengrøden, der var den mest almindelige danske julespise.


Traditionel risalamande laves normalt på piskefløde

For at få den samme runde og cremede konsistens har jeg i stedet brugt denne økologiske kokosfløde. Alternativt kan jeg varmt anbefale soyaflødeskum eller laktosefri fløde fra Supermarkedet. bruger altid disse økologiske grødris, der er helt perfekte til risengrød, ris alamande og klatkager. Grødrisene koster 22 DKK pr. pakke – og til fire personer bruger jeg kun en halv pakke.

Antiinflammatorisk kost

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve min lækre opskrift på vegansk risengrød. God fornøjelse 💛

Vegansk risalamande med tranebær

Vegansk risalamande - Opskrift på sund risalamande med tranebær

Ingredienser

Vegansk risalamande

  • 250 g risengrød kold
  • 3 dl kokosfløde
  • 2 tsk vaniljepulver
  • 2 spsk agavesirup
  • 30 g mandler smuttede
  • 1 spsk kanelsukker drys
  • 1 spsk søde tranebær drys

Sådan gør du

  • Pisk fløde med vaniljepulver og sirup. Hak dine smuttede mandler fint og lad én være hel.
  • Bland forsigtigt risengrød, pisket fløde og mandler.
  • Top den med kokosmel og søde tranebær.