Vegansk tikka masala

Vegansk tikka masala med kikærter

Sund comfortfood

Denne veganske udgave af chicken tikka masala er en simpel og let ret at tilberede, og så er det en sand smagseksplosion at spise. Dens rige smag og cremede konsistens gør den til en dejlig, men også sund comfortfood på middagsbordet.

Topping til vegansk tikka masala

Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af retten, kan du toppe den med lidt limesaft, frisk koriander, cashewnødder eller sesamfrø ved servering og eventuelt servere den med lidt nanbrød som tilbehør 💛

Hvis du er vild med indisk mad, vil jeg anbefale dig at prøve mine opskrifter på Mulligatawny, Gobi Masala, Indisk curry med kokosmælk, indisk dahl eller den ayurvediske ‘kitchari‘ 😋

Vegansk tikka masala med kikærter

Vegansk tikka masala - opskrift på en sund indisk gryderet med kikærter

Ingredienser

Vegansk tikka masala

  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • ½ spsk. smagsneutral olie
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1½ spsk. garam masala
  • 800 g hakkede tomater (fra dåse)
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1½ spsk. ahornsirup
  • 240 g kogte kikærter (evt. fra dåse)
  • 1 dl kokosmælk
  • 4 dl basmatiris

Sådan gør du

  • Hak løgene fint, og pres hvidløgsfeddene. 
  • Svits løg og hvidløg i olien i en gryde.
  • Tilsæt krydderierne, og lad dem stege af i 1-2 minutter.
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og ahornsirup.
  • Lad retten simre i 10 minutter.
  • Tilsæt kikærter og kokosmælk, og lad retten simre i yderligere 10 minutter.
  • Kog risene i letsaltet vand, imens retten simrer færdig.

Noter!

  • Hvis du ikke er så vild med smagen af kokosmælk, kan du bruge enten almindelig eller vegansk madlavningsfløde i retten.