Disse glutenfri pebernødder er både nemme at lave og meget sundere end de traditionelle pebernødder, samtidig med de er fulde af SMAG 🙏🏼 Pebernødderne smager dejligt at jul med kardemomme, kanel og nelliker, og så har de et tvist af citron, som giver dem en let syrlig og super lækker smag. I denne opskrift er sukker skiftet ud med kokossukker og honning, og mel er skiftet ud med glutenfri meltyper, så du spiser mere mindfuldt i juledagene. Ingen jul uden lækre, knasende pebernødder – Jeg har altid en kagedåse fyldt med hjemmelavede pebernødder, så jeg husker at jule lidt i hverdagene ♥
Se også:
Yin Yogauddannelse i København & Kolding >>
Yogakuren (Januar 2021) – 21 selvkærlige dage med yoga, meditation og mindfulness >>
Glutenfri pebernødder – Opskrift på nemme, lækre og sunde pebernødder
Glutenfri pebernødder
Ingredienser
- 1 tsk sort peber
- 1 økologisk citron
- 1 spsk kokossukker
- 2 spsk agavesirup eller honning
- 2 tsk bagepulver
- 100 g boghvedemel
- 100 g rismel
- 50 g quinoamel eller mandelmel eller kikærtemel
- 100 - 120 g smør
- 1 æg
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt kanel
- ½ tsk nelliker
Sådan gør du
- Hæld alle de tørre ingredienser i en skål, og bland dem sammen.
- Tilsæt derefter æg, smør, honning, revet citronskal og 2 spsk. citronsaft i skålen.
- Ælt dejen i en røremaskine eller i skålen, til dejen er jævn. Hvis dejen er for våd, kan du tilføje en smule mere boghvedemel. Sæt dejen på køl - helst en hel dag, men det er også nok, hvis den trækker i et par timer.
- Tænd ovnen på 200 graders varmluft. Tag dejen ud af køleskabet, form den til små kugler, som du trykker let flade på en bageplade med bagepapir.
- Bag pebernødderne i cirka 10 minutter, til de er gyldne - De må ikke blive mørke.
- Lad pebernødderne køle helt af, og servér dem let afkølede, eller læg dem i en kagedåse. Så har du lækre, hjemmelavede pebernødder, som du kan nyde i juledagene og servere for dine gæster.
Prøv flere lækre juleopskrifter – Julebag, julemad og julehygge >>
At bage julesmåkager er MINDFULNESS for mig i julemånederne. Jeg har samlet mine bedste opskrifter på glutenfri julesmåkager – Især mine lækre vaniljekranse er et HIT hjemme hos os. Jeg hygger mig virkelig med at bage med julemusik i baggrunden, og jeg elsker at kunne byde mine gæster mindfulde og lækre julesmåkager, som både er glutenfri og sunde – uden tilsat sukker! Du kan sagtens lave lækre julesmåkager med masser af sødme og smag uden at bruge sukker. Jeg har sødet mine med kokossukker og agavesirup eller honning og en masse dejlige julekrydderier. Julebag med glutenfri meltyper giver også den helt perfekte sprøde konsistens til kagerne, så de knaser i munden. Glædelig jul og godt nytår! ♥
1 kommentar
SUPER lækre!