Kanelboller? Mums, jeg elsker disse glutenfri og sunde boller med kanel. De er proppet med gode fibre til maven og lavet med masser af kærlighed ❤️
Sunde boller
De er lavet på Urtekrams glutenfrie Fiberbagemix*, tørgær, vand, havsalt samt kanel. Jeg bruger Yeast tørgær, der er glutenfrit tørgær (vegansk), hvilket gør bollerne ekstra luftige. Min egen erfaring er, at glutenfrit hjemmebag bliver mere luftigt og lækkert, når jeg bruger tørgær frem for alm. gær eller bagepulver. Yeast tørgær koster kun 16,50 kr. for én pakke lige her, hvilket svarer til mellem 15-20 bagninger. Bagepulver er dog også et fint alternativ.
Kanelboller – opskrift på glutenfri og sunde boller med kanel
Kanelboller
Ingredienser
- 8,5 dl vand lunken
- 600 g fiberbagemix
- 1 tsk tørgær den orange yeast
- 3 tsk kanelpulver
- havsalt
Sådan gør du
- Bland salt, tørgær kanel og bagemix. Tilsæt vand og pisk grundigt med håndmixer.
- Dejen er naturligt meget luftig. Form 12 store boller på bagepladen med en ske.
- TIP: Brug en våd ske, så dejen ikke klistrer helt fast.
- Bag bollerne ved 200 graders varmluft i ca. 45 min.
Hvad er antiinflammatorisk kost?
At spise antiinflammatorisk handler om at implementere særlige krydderier og sunde ingredienser i din kost, som modvirker inflammation i kroppen. Kosten styrker dit immunforsvar, din fordøjelse, din nattesøvn og dit energiniveau. Ud over de sunde egenskaber ved antiinflammatoriske opskrifter, vil du også mærke, at dine smagsløg bliver forkælet! Opskrifterne er nemlig fulde af SMAG fra især krydderier og smagfulde grøntsager. Når maden smager af mere, vil du også opleve, at du spiser mindre, fordi du stimulerer dine smagsløg og oplever meget mere nydelse, mens du spiser. Det er vigtigt at understrege, at antiinflammatorisk kost IKKE er en kur! Det er en mindfuld livsstil, der giver kroppen alle de vigtige vitaminer og mineraler, den har brug for. Læs meget mere om antiinflammatorisk kost her >>
1 kommentar
Tak for dejlig inspiration til sund og god mad og bagværk:-)
Glæder mig altid dine indlæg…