Menstruationskop

22. september 2020

3 gode grunde til at bruge en menstruationskop

Der er et (rødt) hav af gode grunde til at bruge en menstruationskop. I dette blogindlæg har jeg samlet tre af disse gode grunde til at bruge den bæredygtige OrganiCup. Som ambassadør for OrganiCup håber jeg på at kunne inspirere dig til at tænke mere grønt. Vi er allerede over 300.000+ kvinder, der har skiftet vores bind og tamponer ud. Det synes jeg er ultra sejt, banebrydende og skønt for vores kroppe samt fælles planet.

Naturligt underliv

Den første gode grund til at bruge menstruationskoppen er dit underlivs sundhed. Når du udskifter dine bind og tamponer, mindskes risikoen for ubalancer. Særligt udtørring, irritation samt pH-ubalancer, der kan forudsage ubehagelige infektioner, svamp og lugt. Forskellen er bl.a., at hvor tamponer absorberer, opsamler en menstruationskop. OrganiCup er en menstruationskop, der ikke påvirker kroppen naturlige pH-balance. Den er lavet af 100 % medicinsk silikone og indeholder ingen hormonforstyrrende eller allergifremkaldende stoffer.

En bæredygtig menstruationskop

Vidste du, at en kvinde i løbet af 10 år i gennemsnit bruger 3.600 bind og tamponer?

Den anden gode grund er vores fælles planet. Forestil dig lige, hvor meget affald 3.600 bind og tamponer medfører. Hvor mange ressourcer til distribuering, transportering samt emballering 3.600 bind og tamponer medfører. Det er virkelig tankevækkende. Det er under 2 år siden, jeg blev særligt opmærksom på dette. Før det, så jeg ikke andre alternativer end dyre økologiske løsninger.

Det økonomiske incitament er nemlig nok for de fleste kvinder. En OrganiCup koster under 200 DKK, og du kan bruge den igen og igen. År efter år. Efter en periode rengøres den blot ved at hælde skoldende vand over.

Koppen kan købes i MODEL A (til kvinder, der ikke har født) og MODEL B (til kvinder, der har født).

Bekymringsfri menstruation #NewPeriod

Den tredje gode grund er den frihed, du vil få. Menstruationskoppen kan bruges i op til 12 timer, hvorefter den tømmes og bruges igen. Du behøver med andre ord kun at tømme den 2-3 gange dagligt. Når du vågner, og når du går i seng.

OrganiCup har lige lanceret OrganiWipes (10 stk.). Disse naturlige vådservietter er nemlig blevet efterspurgt i tilfælde af udtømning på offentlige toiletter. Almindeligt toiletpapir kan også sagtens bruges 🍃

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.