Kikærtefrikadeller ♥ Smagen af sprøde ovnbagte kikærtefrikadeller giver mig magiske mavefornemmelser. Gennem mine rejser i Asien og Mellemøsten, herunder særligt Qatar, hvor min far har boede i flere år, har jeg smagt utallige variationer af kikærte frikadeller, linsedeller, falafler, både fristurestegte og ovnbagte. Jeg er vild med, at de ovenikøbet er glutenfri og vegetariske.
Se også:
Yoga Retreat ved Vesterhavet >>
Online Yoga Studio – Dyrk hjemmeyoga i dine egne trygge rammer >>
Kikærtefrikadeller – Opskrift på nemme kikærtefrikadeller i ovnen
Kikærtefrikadeller
Ingredienser
- 1 dåse kikærter
- 1 spsk tahin
- 1 æg
- 1 spsk citronsaft
- 3 fed hvidløg
- 1 bundt persille eller andre urter
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk paprika
- ½ tsk spidskommen
- ½ tsk chili
- ½ tsk kanel
- 1 tsk havsalt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
- Hæld kikærterne gennem et dørslag og skyl dem under vandhanen.
- Blend alle ingredienserne sammen og smagt til med evt. ekstra krydderier.
- Form dine frikadeller med en stor spiseske.
- Pensl dem med kokosolie og bag dem i ca. 20 minutter.
Se også: 3 forskellige slags veggiebøffer >>
Hvad er antiinflammatorisk kost?
At spise antiinflammatorisk handler om at implementere særlige krydderier og sunde ingredienser i din kost, som modvirker inflammation i kroppen. Kosten styrker dit immunforsvar, din fordøjelse, din nattesøvn og dit energiniveau. Ud over de sunde egenskaber ved antiinflammatoriske opskrifter, vil du også mærke, at dine smagsløg bliver forkælet! Opskrifterne er nemlig fulde af SMAG fra især krydderier og smagfulde grøntsager. Når maden smager af mere, vil du også opleve, at du spiser mindre, fordi du stimulerer dine smagsløg og oplever meget mere nydelse, mens du spiser. Det er vigtigt at understrege, at antiinflammatorisk kost IKKE er en kur! Det er en mindfuld livsstil, der giver kroppen alle de vigtige vitaminer og mineraler, den har brug for. Læs meget mere om antiinflammatorisk kost her >>
1 kommentar
De er godt nok lækre! De tager jo ingen tid at lave, men de smager så fantastisk og krydret! Det bliver ikke sidste gang, vi skal have dem.