One pot pasta med grøntsager i regnbuens farver 🌈🌱🥕🍅 Har du prøvet den populære pastaret endnu?
Glutenfri pastaret
Denne udgave er vegetarisk, farverig, smagfuld og lavet med glutenfri spaghetti. Selv om du ikke er glutenallergiker, vil du måske opleve, at du føler dig mindre træt og oppustet, hvis du vælger glutenfri pasta frem for almindelig pasta. One pot pasta er blevet populær på ingen tid, fordi det er så nemt at lave – alt du skal bruge er “one pot” – én gryde! Kom snittede grøntsager og pasta i en gryde, og lad det koge sammen, til retten er færdig. Det er nemt, enkelt og lækkert. Brug forskelligt farvede grøntsager, så retten både bliver æstetisk og nærende🙏🏻
Tip! Vidste du, at de forskellige farvepigmenter i grøntsager indeholder antioxidanter og beskytter dig mod inflammation? Du får også endnu mere næring fra grøntsagerne, når du spiser forskellige farver på samme tid.
Se også:
Yoga Retreat ved Vesterhavet >>
Online Yoga Studio – Dyrk hjemmeyoga i dine egne trygge rammer >>
One pot pasta – Opskrift på den lækreste pastaret – Glutenfri og vegetarisk
One pot pasta
Ingredienser
- 1 bundt basilikum
- 1 pakke glutenfri spaghetti
- 10 cherrytomater
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 1 peberfrugt
- ½ dl madlavningsfløde havre
- 7 dl vand
- havsalt og peber
- grønsagsbouillon
- 2 dl parmesan
- 2 spsk æblecidereddike
- 1 tsk olivenolie
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg, og steg det i bunden af en stor gryde. Kom hakket peberfrugt, hakket gulerod, halverede cherrytomater og æbleeddike ned i gryden, og steg det sammen.
- Lav 7 dl grønsagsfond, og hæld fonden i gryden. Tilsæt glutenfri pasta. Bring retten i kog, så pastaen langsomt begynder at glide ned i gryden.
- Når pastaen har kogt i 10 minutter, kommer du fløde, revet parmesan og hakket basilikum i gryden. Lad det hele koge op, og smag retten til med salt og peber.
- Servér vegetarpastaen med det samme med revet parmesan og hakket basilikum på toppen.
Prøv også: Glutenfri vegetarlasagne >>
Hvad er antiinflammatorisk kost?
At spise antiinflammatorisk handler om at implementere særlige krydderier og sunde ingredienser i din kost, som modvirker inflammation i kroppen. Kosten styrker dit immunforsvar, din fordøjelse, din nattesøvn og dit energiniveau. Ud over de sunde egenskaber ved antiinflammatoriske opskrifter, vil du også mærke, at dine smagsløg bliver forkælet! Opskrifterne er nemlig fulde af SMAG fra især krydderier og smagfulde grøntsager. Når maden smager af mere, vil du også opleve, at du spiser mindre, fordi du stimulerer dine smagsløg og oplever meget mere nydelse, mens du spiser. Det er vigtigt at understrege, at antiinflammatorisk kost IKKE er en kur! Det er en mindfuld livsstil, der giver kroppen alle de vigtige vitaminer og mineraler, den har brug for. Læs meget mere om antiinflammatorisk kost her >>
1 kommentar
Tak for hurtigt og nem aftensmad. Det kunne jeg godt finde på at lave igen 😀