Nemme cookies med chokolade
Store, flade cookies med en sprød krumme og en blød midte kan sætte mundvandet i gang hos langt de fleste. Ja, alene duften af dem har netop dén effekt på mig. Derfor har jeg selvfølgelig udviklet min egen version af cookies med chokolade.
Cookies med chokolade
Opskriften er rigtig nem at tilberede, så hele familien kan sagtens være med i køkkenet. Hvis du ikke ønsker en vegansk variant, kan du også sagtens bruge almindeligt smør, mælk og ikke-vegansk chokolade.
Jeg har valgt at bruge hvidt sukker til denne opskrift, da det hvide sukker får dine cookies til at flyde ud og blive dejligt sprøde. Jeg har også tilføjet lidt brun farin til opskriften, da det har en mere fremtrædende smag, lige som det gør cookiesene mere bløde indeni og giver dem en rigtig skøn, gylden farve.
Hvis du har lyst til at lege lidt med opskriften, kan du prøve at erstatte den mørke chokolade med for eksempel hvid-, mælke- eller orange-chokolade, eller du kan prøve at komme lidt vanilje, citron- eller appelsinskal i dejen.
Uanset indhold og kreativitet i smagsvariationerne, så husk at presse dine cookies let flade, inden du bager dem. Herved kan de flyde helt ud, da den brune farin holder lidt igen på formen. Og husk også at kigge til dem undervejs under bagningen, så de ikke pludselig bliver for mørke. Cookiesene må gerne være bløde, når du tager dem ud af ovnen – de sætter sig nemlig, som de køler af.
Nyd en cookie som en aftensnack, en lille, lækker tilføjelse til madpakken eller som dessert ved middagsbordet – eventuelt med lidt god vaniljeis til eller friske, syrlige bær.
Hvis du søger flere veganske udgaver af klassiske søde sager, kan du også prøve mine veganske marengs og mine veganske kransekager 😋🤗
Nemme cookies med chokolade - Opskrift på store, nemme og lækre cookies med chokolade
Ingredienser
Cookies
- 100-130 g plantesmør
- 120 g sukker
- 80 g brun farin
- ½ tsk. groft salt
- ¾ tsk. natron
- 2 spsk. plantedrik
- 180 g hvedemel
- 120 g vegansk chokolade, 70%
Sådan gør du
- Smelt 100 g smør i en gryde. Den må godt få lidt farve, men uden at brænde på.
- Hvis smøren er fordampet, tilsættes lidt koldt smør til det smeltede, indtil du har 100 g i alt.
- Lad smørret køle ned.
- Pisk sukker, brun farin, salt, natron, plantedrik og det smeltede smør rigtigt godt og grundigt sammen med en elpisker.
- Hak chokoladen groft.
- Vend hvedemelet og grofthakket chokolade i dejen, men undgå at røre for meget i den.
- Form kugler af dejen og pres dem let flade. Sæt dem herefter på køl i 1 time i køleskabet.
- Kom kuglerne på en bageplade og bag dem i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i cirka 15 min.
- Hold øje med dem undervejs. Cookiesene skal tages ud af ovnen 1-2 minutter før, du tænker, at de er færdige, da de vil bage videre af sig selv efterfølgende, indtil de sætter sig og køler ned.
Kommentarer