Vegansk kransekage

Vegansk kransekage
Ingen nytårsaften uden kransekage – i hvert fald ikke hvis du spørger mig. Heldigvis er kransekagestykker meget nemme at bage – og denne veganske version med blot 2 ingredienser er bestemt ingen undtagelse. Du behøver heller ikke noget fancy udstyr, hvis du ligesom jeg godt kan lide at have hænderne i dejen og ælte den med håndkraft.

Jeg har til denne glasur brugt kikærtevand (også kaldet aquafaba) i stedet for almindelig vand, da det giver en flot kridhvid og fast glasur, når man får pisket den godt. Og bare rolig – den kraftige sukkersmag fra flormelissen gør, at du ikke fornemmer nogen form for smag af kikærter – men du kan selvfølgelig også vælge at lave en helt almindelig glasur med flormelis og vand, hvis du foretrækker det.

Vegansk kransekage

 

Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på vegansk cheesecake eller veganske kokosbarer. God fornøjelse, og godt nytår! 💛

Vegansk kransekage

Vegansk kransekage - Opskrift på lækre kransekagestykker til nytår

Ingredienser

Vegansk kransekage

  • 375 g rå marcipan
  • 80 g flormelis
  • 0,5 spsk. vand
  • 40 g mørk chokolade (til bundene)

Vegansk glasur

  • 0,2 dl aquafaba (kikærtevand)
  • 1,5 dl flormelis
  • 1 par dråber citron

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Rør eller ælt marcipan, flormelis og vand sammen.
  • Form kransekagestykkerne i trekanter i den ønskede længde.
  • Bag kagerne i ovnen på en bageplade i 8-10 minutter til de er let gyldne.
  • Lad dem efterfølgende køle godt af og undgå at røre for meget ved dem, da de først sætter sig, når de er kolde.
  • Smelt chokoladen i et vandbad.
  • Dyp de afkølede kransekagebunde i chokoladen.
  • Bland flormelis og citronsaft sammen, og tilsæt herefter aquafaba (kikærtevand) lidt ad gangen. Det er vigtigt, at glasuren ikke bliver for tynd og flydende - den skal derimod være tyk og kraftig. Rør glasuren grundigt sammen med et piskeris til den bliver helt hvid i farven.
  • Kom glasuren i en sprøjtepose, og kom den på kransekagestykkerne.
  • Tip! Hvis du gerne vil have mindre mørke/bagte bunde på dine kransekagestykker, kan du bage dem på to bageplader lagt sammen.