Vegansk kransekage
Ingen nytårsaften uden kransekage – i hvert fald ikke hvis du spørger mig. Heldigvis er kransekagestykker meget nemme at bage – og denne veganske version med blot 2 ingredienser er bestemt ingen undtagelse. Du behøver heller ikke noget fancy udstyr, hvis du ligesom jeg godt kan lide at have hænderne i dejen og ælte den med håndkraft. Jeg har til denne glasur brugt kikærtevand (også kaldet aquafaba) i stedet for almindelig vand, da det giver en flot kridhvid og fast glasur, når man får pisket den godt. Og bare rolig – den kraftige sukkersmag fra flormelissen gør, at du ikke fornemmer nogen form for smag af kikærter – men du kan selvfølgelig også vælge at lave en helt almindelig glasur med flormelis og vand, hvis du foretrækker det. Rigtig god fornøjelse, og godt nytår! 💕
Vegansk kransekage - Opskrift på lækre kransekagestykker til nytår
Ingredienser
Vegansk kransekage
- 375 g rå marcipan
- 80 g flormelis
- 0,5 spsk. vand
- 40 g mørk chokolade (til bundene)
Vegansk glasur
- 0,2 dl aquafaba (kikærtevand)
- 1,5 dl flormelis
- 1 par dråber citron
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Rør eller ælt marcipan, flormelis og vand sammen.
- Form kransekagestykkerne i trekanter i den ønskede længde.
- Bag kagerne i ovnen på en bageplade i 8-10 minutter til de er let gyldne.
- Lad dem efterfølgende køle godt af og undgå at røre for meget ved dem, da de først sætter sig, når de er kolde.
- Smelt chokoladen i et vandbad.
- Dyp de afkølede kransekagebunde i chokoladen.
- Bland flormelis og citronsaft sammen, og tilsæt herefter aquafaba (kikærtevand) lidt ad gangen. Det er vigtigt, at glasuren ikke bliver for tynd og flydende - den skal derimod være tyk og kraftig. Rør glasuren grundigt sammen med et piskeris til den bliver helt hvid i farven.
- Kom glasuren i en sprøjtepose, og kom den på kransekagestykkerne.
- Tip! Hvis du gerne vil have mindre mørke/bagte bunde på dine kransekagestykker, kan du bage dem på to bageplader lagt sammen.
Kommentarer