Sunde vaniljekranse

Sunde vaniljekranse
Sunde vaniljekranse, der smelter i munden. Vaniljekranse SKAL smage intenst af ægte vanilje og smuldre – nærmest smelte i munden, når man spiser dem! Derfor er disse glutenfri vaniljekranse den bedste opskrift, jeg har prøvet, for de glutenfri meltyper giver dejen den helt perfekte, sprøde og let smuldrende konsistens.


Ekstra smag af jul!

Jeg har brugt mandelmel og kartoffelmel i mine vaniljekranse, da jeg især synes, mandelmelet giver vaniljekransene en ekstra smag af jul! Men du kan sagtens eksperimentere med andre glutenfri meltyper, hvis du har andre favoritter. Jeg har valgt at tilsætte lidt revet citronskal, som giver vaniljekransende en friskere og mindre fed smag. De er faktisk super nemme at lave – alt, du skal bruge, er en sprøjtepose med stjernetyl, så du kan lave nemme vaniljekranse med sprøjtepose.

Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på glutenfri pebernødder og glutenfri brunkager. God fornøjelse 💛

Sunde vaniljekranse

Sunde vaniljekranse - Opskrift på sprøde vaniljekranse med mandelmel

Ingredienser

Sunde vaniljekranse

  • 1 stk. æg
  • 4 spsk. agavesirup eller honning
  • 1 stk. vaniljestang
  • 1 tsk. hjortetaksalt eller bagepulver
  • 70-80 g kartoffelmel
  • 50 g mandelmel
  • 100 g rismel
  • 100-150 g smør
  • 1 tsk. sukker f.eks. kokossukker eller dadelsukker
  • 1 økologisk citron

Sådan gør du

  • Bland blødt smør, æg og honning sammen i en skål.
  • Flæk en vaniljestang, og skrab vaniljekornene ud.
  • Bland vaniljekornene sammen med 1 tsk. sukker, og kom vaniljesukkeret i skålen.
  • Tilsæt mel i skålen lidt efter lidt, og rør det hele sammen til en jævn masse i en røremaskine eller med en håndspisker. Dejen skal være våd, men ikke for klæbrig.
  • Smag dejen til for at se, om den skal være sødere eller smage mere af vanilje. Tilsæt evt. lidt fintrevet citronskal, hvis du godt kan lide en lidt mere frisk smag.
  • Tænd ovnen på 200 grader, og lad dejen hvile ved stuetemperatur i 10-15 minutter, så den trækker smag.
  • Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetyl, og form runde kranse på en bageplade med bagepapir.
  • Bag vaniljekransene i 6-8 minutter, til de er let gyldne. Hold øjne med vaniljekransene, imens de bager, så de ikke bliver brændte.
  • Lad vaniljekransene køle helt af, inden du serverer dem - og opbevar dem derefter i en kagedåse eller en lukket bøtte.