Glutenfri chiaboller
Glutenfrie chiaboller – Der er ikke noget bedre end duften af friskbagte morgenboller 🌱 Denne nemme og lækre opskrift er én af mine 10 bedste opskrift på glutenfri boller. Der er nemlig nogle gode grundregler, når vi taler glutenfri bagning. På den måde bliver dine glutenfri brød altid luftige indeni og sprøde udenpå.
Links til ingredienser:
- Glutenfri mel, f.eks. fuldkornsrismel og havremel
- Fiberhusk
- Yeast tørgær
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på gulerodsboller, grønne spinatboller og rødbedeboller. God fornøjelse 💛
Glutenfri chiaboller - Opskrift på glutenfri boller med chiafrø
4 personer
Forberedelse: 30 min
Tilberedning: 1 time
Ingredienser
Chiablanding
- 2 spsk. chiafrø
- 1,5 dl vand
Chiaboller
- 1 spsk. olivenolie
- 3 dl vand (lunkent)
- 200 g glutenfri mel
- 2 spsk. fiberhusk (den gule bageversion)
- 1 tsk. tørgær (den orange yeast)
- 1 tsk. havsalt
Sådan gør du
- Lav din egen “chiablanding” i en lille skål og lad frøene suge al væsken til sig.
- Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt chia-blandingen.
- Bland nu de våde ingredienser og mix det hele sammen.
- Lad dejen hæve i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200 graders alm. ovn.
- Form 10 boller med en våd ske og våde fingre, så dejen ikke klistrer fast.
- Lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Bag dine glutenfri boller ved 200 graders alm. ovn i 45 minutter, indtil de er gyldenbrune.
Har lige lavet dem for første gang nogensinde, og de blev super lækre. Dejligt med en god glutenfri opskrift 😀
Rigtig lækre og luftige boller, også er de nemme at lave!
Tusind tak for at dele den : )
Ej, bollerne blev bare såå gode! Tak for opskriften!! 😀
Den lækreste opskrift ever. Tak!
Det er en bedste opskrifter på glutenfri boller!!
Kære Cathrine <3
Disse boller har jeg nok lavet omkring 20 gange, siden jeg var så heldig at opdage din blog – de er de bedste, luftigste, smagfyldte, simple & dejligt veganske boller, jeg har bagt, og jeg har bagt efter virkelig mange forskellige glutenfrie bolle/brød-opskrifter, siden jeg opdagede intolerancen i 2012! Så 1000×1000 tak for dig, kæreste <3 <3 <3
Jeg melder mig i jubelkoret….. Den bedste glutenfri opskrift jeg kender. Jeg har haft held med bollerne nu to gange ♥️
Tak for en fantastisk opskrift
Nu har jeg læst alle de fine indlæg om de luftige boller! Mit spørgsmål er om jeg jeg kan bage dem i min airfryer? 🙂
Kære Tove 🙂 Jeg har desværre ikke kendskab til en airfryer, så dét må komme an på en prøvebagning. Vend endelig retur, hvis du prøver det og del gerne resultatet. Kh Cathrine
Jeg har lige prøvet din opskrift på chia boller i min nye airfryer. Faktisk blev jeg så begejstret over de lette luftige velsmagende boller at jeg lavede dem tre gange i rap. Jeg stillede fryeren på 200° og bagte dem i 10 min. vente dem om og bagte i yderligere 10 min med stor succes
Kære Birgit. Wow! Tak for at dele dine erfaringer med os andre – det lyder som en kæmpe succes 😀 Kh Cathrine