Glutenfri morgenboller
Glutenfri morgenboller – Der er ikke noget bedre end duften af friskbagte morgenboller 🌱 Denne nemme og lækre opskrift er én af mine 10 bedste opskrift på glutenfri boller. Der er nemlig nogle gode grundregler, når vi taler glutenfri bagning. På den måde bliver dine glutenfri brød altid luftige indeni og sprøde udenpå.
Ingredienser:
- Glutenfri mel, f.eks. fuldkornsrismel og havremel
- Fiberhusk
- Yeast tørgær
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på glutenfri chiaboller og glutenfri vafler. God fornøjelse 💛
Glutenfri morgenboller - Opskrift på glutenfri boller
4 personer
Forberedelse: 50 min
Tilberedning: 50 min
Ingredienser
Tørre ingredienser
- 150 g fuldkornsrismel
- 100 g hirsemel
- 3 spsk Fiberhusk den gule bageversion
- 1 tsk tørgær den orange yeast
- 0,5 tsk havsalt
- 50 g chokolade eller rosiner, tranebær, mysli
Våde ingredienser
- 4 dl lunken vand
- 1 spsk kokosolie
- 1 spsk agavesirup
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 graders alm. ovn.
- Bland alle de tørre ingredienser godt sammen. Tilsæt herefter de våde ingredienser under omrøring. Lad dejen "hæve" i 5 minutter. Form dine glutenfri morgenboller med en våd ske. Lad dem efterhæve i 10 minutter.
- Bag dem ved 180 graders alm. ovn i ca. 50 minutter, indtil de er gyldenbrune.
Lækre morgenboller til brunch og fødselsdag 😀