Græskargryde
Græskargryde med hokkaido og røde linser
Jeg elsker vinterens hyggelige energi. Denne nemme og lækre græskargryde er inspireret af min berømte opskrift på indisk dahl.
Den er tilsat hokkaido græskar, proppet med antiinflammatoriske krydderier samt plantebaserede proteiner. Det søde hokkaido græskar giver retten en cremet tekstur samt rund og mild nøddesmag. Jeg bruger som altid denne grøntsags boullion til mine gryderetter og suppeopskrifter.
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på sød kartoffel gryde og afrikansk gryderet. God fornøjelse 💛
Græskargryde - Opskrift på vegansk gryderet med hokkaido og linser
Ingredienser
Græskargryde
- 1 spsk. kokosolie
- 2 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 4 cm ingefær (frisk)
- 1 tsk. karry (stødt)
- ½ tsk. kanel (stødt)
- 1 tsk paprika (stødt)
- 250 g hokkaido græskar
- 150 g røde linser
- 5 dl grøntsags bouillon
- 1 dåse hakket tomater
- 1 tsk. havsalt
Topping
- 10 stk. tomater
- 1 spsk. græskarkerner (ristede)
- 1 håndfuld koriander (frisk)
Græskargryde
- Varm kokosolien i en stor gryde. Tilsæt finthakket løg, hvidløg og ingefær efterfulgt af karry, kanel og stærk paprika. Tilsæt desuden 260 gram hokkaido græskar i små tern. Lad det stege i ca. 2 minutter.
- Skyl dine linser i en sigt. Hæld linser, grøntsags bouillon og hakkede tomater i gryden. Lad det simre i ca. 30 minutter under låg. Smag til med havsalt og peber.
- Serveres med friske tomater, ristede græskarkerner og evt. koriander.
Lækkert. Tilsatte lidt ekstra krydderier 🙂