Gulerodsmos
Et fiberrigt twist med gulerodsmos
I de sidste to uger har jeg eksperimenteret med opskrifter på kartoffelmos, ærtemos og gulerodsmos. Vores allerstørste favorit er denne variant med sweet potatoes, gulerødder og forårsløg. De almindelige kartofler er blot erstattet med søde kartofler, der givet et fiberrigt twist. Grønne hverdagsretter kan sagtens smage lækkert, fyldigt og tilfredsstillende.
Antiinflammatorisk kost
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på græskarmos, kartoffelmos med gulerødder og sunde samosa med kartofler. God fornøjelse 💛
Gulerodsmos - Opskrift på sund mos med gulerødder og sød kartoffel
Ingredienser
Gulerodsmos
- 500 g søde kartofler
- 1 tsk havsalt
- 3 gulerødder
- 3 forårsløg
- 1 bundt krydderurter
- kokosolie stegning
Sådan gør du
- Skræl dine søde kartofler, skær dem i små tern og hæld dem i en gryde med tildækket vand samt 1 tsk. havsalt. Lad kartoflerne koge i ca. 10-12 minutter.
- På en pande med kokosolie steges revne gulerødder samt finthakkede forårsløg og krydderurter.
- Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem groft med en gaffel eller fint med en håndmikser.
- Bland mosen med gulerødder, forårsløg og krydderurter.
- Smag til med ekstra havsalt.
Kan anbefales som tilbehør til aftensmaden!