Iskaffe med havredrik

Iskaffe med isterninger og havredrik

Iskaffe er en dejlig forfriskende og læskende drik – især på en varm sommerdag.

Iskaffe med havredrik

Og der er mange måder at tilberede iskaffe på. Selvom jeg oftest selv bruger almindelig, brygget kaffe, så kan du også sagtens bruge en god instant-kaffe. Du skal bare huske at den skal være temmelig stærk.

Da opskriften er så simpel, som den er – og kun indeholder få ingredienser, hvor kaffen er i centrum – er det vigtigt, at du bruger en god kaffe, da netop bønnen har stor betydning for smagen. Hvis du ønsker, at kaffen beholder smagen, og at den altså ikke bliver mere vandet i det, når isterningerne smelter, kan du eventuelt fryse en portion iskaffe ned som isterninger og bruge dem i iskaffen næste gang, du tilbereder en kop. Tip hermed givet videre! Dét gør jeg selv med stor succes.

Må din iskaffe læske og køle på en varm og flot sommerdag.

På en varm sommerdag kan jeg også anbefale dig at prøve min sunde jordbærmilkshake eller min grønne nicecream med mynte 😋🤗

Iskaffe med isterninger og havredrik

Iskaffe med havredrik - Opskrift på en skøn og forfriskende iskaffe

Ingredienser

Iskaffe

  • 2 dl stærk kaffe evt. 25 g malet kaffe til 2 dl vand
  • 1 spsk. ahornsirup
  • ¼ tsk. vaniljearoma til indtag (valgfrit)
  • 10 isterninger (evt. af brygget kaffe)
  • 2½ dl havredrik evt. en baristaudgave, som kan skumme

Sådan gør du

  • Bryg kaffen og lad den efterfølgende køle ned.
  • Tilsæt ahornsirup og vaniljearoma.
  • Kom kaffen i en kande med isterninger.
  • Skum mælken med en mælkeskummer eller tilføj den, som den er fra kartonen.
  • Servér og nyd kaffen med det samme, mens den er kold.