Kakaosmoothie med banan
Gavn din krop og klimaet med kakaosmoothie!
De officielle kostråd anbefaler, at vi får 600 g frugt og grønt om dagen, hvor minimum halvdelen udgøres af grøntsager, da både frugt og grønt indeholder livsvigtige vitaminer, mineraler og kostfibre. Som en bonus er frugt og grønt også blandt de fødevarer, der har det laveste klimaaftryk. At spise en masse frugt og grønt gavner derfor både din krop og klimaet – ren win win. Vi fortjener alle sammen at passe godt på os selv!
Det eneste du skal bruge
- 1,5 stk. banan (frossen)
- 1 spsk. kakaopulver
- 2 dl plantemælk
- 4 stk. bløde dadler uden sten
- 1 spsk. mandelsmør (kan undlades)
- 1 nip salt
Antiinflammatorisk kost
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på mangosmoothie og blåbærsmoothie. God fornøjelse 💛
Kakaosmoothie med banan - Opskrift på sød og sund smoothie med kakao
Ingredienser
Kakaosmoothie
- 1,5 stk. banan (frossen)
- 1 spsk. kakaopulver
- 2 dl plantemælk
- 4 stk. bløde dadler uden sten
- 1 spsk. mandelsmør (kan undlades)
- 1 nip salt
Sådan gør du
- Blend alle ingredienser sammen.
- Smag smoothien til med ekstra kakao, dadler og salt.
- Servér og nyd straks den afkølede smoothie.
- Tip! Hvis du kun har friske bananer, kan du eventuelt tilføje et par isterninger, og blende dem sammen med resten af massen, så du sikrer dig, at din smoothie er dejligt afkølet.
Hej Cathrine. Jeg er mega lækkersulten og faldt for din lækre cacaosmoothie. Jeg laver en del smoothies (mest greenie), men synes ikke rigtigt dadlerne bliver findelte nok, når jeg blender – og dermed giver den sødme, jeg ønsker. Hakker du dem inden eller? 🙂
Kære Christina 🙂 Tak for din kommentar! Jeg bruger de friske, bløde dadler fra grønt-afdelingen, hvor jeg fjerner stenene. De giver den cremede konsistens og søde smag. Kh Cathrine