Nemme frokostsalater

Disse to nemme frokostsalater er sprængfyldt med grønne proteiner fra de grønne linser og den sorte quinoa. Linsesalat og quinoasalat er med andre ord grønne proteinsalater. Den perfekte frokost uden kød. Salaterne kan også serveres til middag!

Antiinflammatorisk kost – Spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

5 baseret på 1 anmeldelser

Nemme frokostsalater - Opskrifter på lækker linsesalat og quinoasalat

Ingredienser

Linsesalat

  • 230 g grønne linser (1 dåse)
  • 3 stk. rødbeder rå
  • 1 tsk. sesamfrø
  • 1 spsk. mandler

Quinoasalat

  • 2,5 dl quinoa
  • 5 dl vand
  • 0,5 tsk. havsalt
  • 5 stk. tomater
  • 0,5 stk. agurk
  • 3 stk. gulerødder
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 2 spsk. olivenolie

Linsesalat

  • Kog linserne i ca. 15 min. ved svag varme og under låg - eller brug én dåse. Skær grønsagerne groft. Rist sesamfrø, hørfrø og/eller hakkede mandler i olie og havsalt. Bland alle ingredienserne.

Quinoasalat

  • Skyl quinoaen grundigt og kom den i kogende, saltet vand. Kog quinoaen i ca. 15 min. ved svag varme og under låg. Hæld quinoaen i en sigte og lad frøene køle en smule af. Skær grønsagerne groft. Bland tomater, agurker, gulerødder og afkølet quinoa sammen. Rør eddike, olie og havsalt sammen, og vend dressingen i salaten. Smag salaten til inden servering.