Overnight oats
Hurtig og nem!
Opskriften er hurtig at lave og forberedes dagen i forvejen, så du har god tid til blot at nyde den om morgenen. Derudover har den et strejf af risalamande over sig pga. dens cremede konsistens og smag af vanilje, men kan laves på et utal af måder. Du kan bl.a. udskifte vaniljen med kakaopulver eller tilføre den gulerødder, kanel, nødder, granola osv. Mulighederne er mange. Grøden er desuden et fantastisk bud på en sund og mættende morgenmad, idet havregryn har et højt indhold af kostfibre. Jeg håber, at du vil synes om den!
Overnight oat
Kom i gang med denne opskrift på overnatten-grød. Du skal blandt andet bruge havregryn, ahornsirup og plantemælk.
Du kan også prøve mine grødboller, sund chiagrød eller æblegrød med havregrød og toppings. God fornøjelse 💛
Overnight oats - opskrift på cremet overnight oats
Ingredienser
Overnight oats
- 3 dl havregryn evt. glutenfri
- ¼ tsk. vaniljepulver
- 1½ spsk. ahornsirup
- 2 spsk. kokosmel
- 2½ dl plantedrik evt. havre
Hindbærkompot
- 150 g hindbær (frosne)
- 1 spsk. vand
- 2½ tsk. honning
Overnight oats
- Bland alle ingredienserne i en skål.
- Sæt grøden på køl natten over.
- Kom lidt ekstra plantedrik i om morgenen, hvis du ønsker en mere flydende konsistens.
- Kom kompotten oven på grøden, og nyd den afkølet.
Hindbærkompot
- Kom bærrene i en gryde med lidt vand.
- Varm langsomt bærrene op, og lad dem koge i minimum 1 minut.
- Tilsæt honning, og lad kompotten reducere lidt ind.
- Kom kompotten på køl, så du senere kan nyde den oven på grøden.
- Tip! Top grøden med friske bær, ristede nødder, granola, chokolade eller det, du har lyst til.
Én af mine favoritter, når jeg vil gøre lidt ekstra godt for mig selv til morgen 💛 Jeg elsker overnight oats!