Solsikkeboller
Glutenfri solsikkeboller
De er lavet på Urtekrams glutenfrie Fiberbagemix*, tørgær, vand, havsalt samt kanel. Jeg bruger yeast tørgær, der er glutenfrit tørgær (vegansk), hvilket gør bollerne ekstra luftige. Min egen erfaring er, at glutenfrit hjemmebag bliver mere luftigt og lækkert, når jeg bruger tørgær frem for almindeligt gær eller bagepulver. Yeast tørgær koster kun 16,50 kr. for én pakke lige her, hvilket svarer til mellem 15-20 bagninger. Bagepulver er dog også et fint alternativ.
Antiinflammatorisk kost
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på luftige squashboller, gulerodsboller eller grønne spinatboller💛
Solsikkeboller - Opskrift på glutenfri boller med solsikkekerner
Ingredienser
Solsikkeboller
- 8,5 dl vand lunken
- 600 g fiberbagemix
- 1 tsk. tørgær den orange yeast
- 1-2 spsk. solsikkekerner ristede
- 0,5 tsk. havsalt
Sådan gør du
- Bland salt, tørgær, solsikkekerner og bagemix. Tilsæt vand og pisk grundigt med håndmixer.
- Dejen er naturligt meget luftig. Form 12 store boller på bagepladen med en ske.
- TIP: Brug en våd ske, så dejen ikke klistrer helt fast.
- Bag bollerne ved 200 graders varmluft i ca. 45 min.
Kommentarer