Speltboller
Lækre speltboller
Bollerne er sunde uden tilsat sukker – kun sødet med naturlig honning. Smør dine lune boller med hjemmelavet hindbærcreme (mos to håndfulde friske hindbær, bland 2 spsk. chiafrø i, og lad cremen trække i nogle minutter, så chiafrøene trækker væske).
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på gulerodsboller, luftige squashboller eller rødbedeboller. God fornøjelse 💛
Speltboller - Opskrift på koldhævede boller med speltmel
Ingredienser
Speltboller
- 450 g sigtet speltmel (start med 400 g)
- 1 dl vand
- 25 g gær
- 1 spsk. agavesirup (eller honning)
- 100 ml lunkent vand
- 20 g smør
- 1 tsk. havsalt
Sådan gør du
- Smelt smørret, og lad det køle en smule af.
- Opløs gæret i 50 ml lunkent vand, og bland smørret sammen med gærblandingen i en stor skål.
- Kom øl, honning og salt i skålen, og rør det hele sammen i en røremaskine eller i hånden.
- Tilsæt speltmelet langsomt, mens du rører rundt. Den færdige dej skal være våd, men ikke for flydende. Tilsæt lidt mere vand eller speltmel, så dejen får den helt rigtige konsistens.
- Sæt dejen i køleskabet natten over.
- Tænd ovnen på 225 graders varmluft næste morgen.
- Form dejen til 10 boller med en ske, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl bollerne med øl eller smør.
- Bag bollerne i 15 minutter, og hold løbende øje med bollerne, for speltboller kan godt blive tørre, hvis de bliver bagt for længe.
- Servér speltbollerne lune.
Mine speltboller blev så lækre og luftige. Tak for en god opskrift 🙂