Sund æblekage

Sund æblekage – Opskrift på æblekage med knas og vaniljeskyr

Her er min opskrift på en let og frisk nyfortolkning af en æblekage.

Sund æblekage

Æblegrøden til denne opskrift er simpel og består udelukkende af æbler, honning og vaniljepulver. Jeg har brugt en god vaniljeskyr i stedet for flødeskum, da jeg synes, at det giver et friskt pust til retten, som især er rigtig lækker, hvis man vil nyde den om sommeren.

I stedet for makronrasp, har jeg tilberedt en sød blanding bestående af havregryn, mandler og honning. Den kombination, synes jeg, giver et skønt og godt knas til retten.

Æbler er i sæson fra august til april, så hvis du har lyst, kan du eventuelt tage ud i naturen og plukke nogle friske æbler til retten her – hvis du ikke selv er så heldig at have et æbletræ i din have.

Skal du være værtinde for det helt store kagebord, kan jeg anbefale dig min lækre jordbærlagkage, en skøn banankage og mine store sprøde cookies med chokolade 😋🤗

Sund æblekage – Opskrift på æblekage med knas og vaniljeskyr
5 baseret på 1 anmeldelser

Sund æblekage - Opskrift på en sund æblekage med havregrynsknas og vaniljeskyr

Ingredienser

Æblegrød

  • 500 g æbler
  • 1½ spsk. honning
  • ¼ tsk. vaniljepulver.

Havregrynsknas og fyld

  • 1½ dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl mandler
  • ½ spsk. olie
  • 2 spsk. honning
  • 4 spsk. vaniljeskyr

Sådan gør du

  • Skræl æblerne og skær dem i tern.
  • Kom æbleternene, honning og vaniljepulver i en gryde med låg på.
  • Simrekog grøden under låg i 15 minutter eller indtil æblerne er møre. Tilsæt eventuelt 1 spsk. vand undervejs ved behov.
  • Blend de kogte æbler til en glat grød og stil den på køl i køleskabet.
  • Kom havregryn, grofthakkede mandler og olie på en pande og rist blandingen ved svag varme.
  • Tilsæt honning, når havregrynene begynder at få en svag farve og dufter let. Lad det hele stege indtil det bliver let gyldent. Husk at røre i det undervejs, så det ikke brænder på.
  • Servér den afkølede æblegrød med knas og skyr.

Noter

  • Smag gerne på havregrynsknasen undervejs og pas på, at den ikke brænder på. Når du smager på blandingen, kan du med fordel tage lidt fra på en ske, og lade det køle ned, før du smager. Dét giver det bedste billede af både smag, og hvor knasende blandingen er, da knasen bliver mere sprød, når den bliver kold.