Sunde kanelsnegle

Sunde kanelsnegle - Opskrift på glutenfri kanelsnegle med remonce

Sunde og glutenfri kanelsnegle

Sunde kanelsnegle – perfekte til brunchbordet eller som eftermiddagssnack ❤️ Jeg elsker kanel, og kanelsnegle er for mig den perfekte dessert i vinter- og julemånederne. Disse kanelsnegle er både sunde og glutenfri og har den lækreste, hjemmelavede peanutbutter-remonce indeni. Servér dine kanelsnegle med en hjemmelavet chai latte eller en kop kaffe, og invitér dine gæster på flotte, sunde kanelsnegle.

Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på æblemuffins med kanel eller kanelboller 💛

Sunde kanelsnegle - Opskrift på glutenfri kanelsnegle med remonce

Sunde kanelsnegle - Opskrift på snaskede og glutenfri kanelsnegle med remonce

Ingredienser

Sunde kanelsnegle

  • 1 dl plantemælk
  • 1 spsk loppefrøskaller HUSK
  • 1 æg
  • 90 g smør
  • 40-50 g gær
  • 300-350 g glutenfri mel
  • 1 spsk agavesirup eller honning
  • 1 spsk kokossukker

Remonce

  • 100 g blødt smør
  • 3 tsk kanelpulver
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 spsk peanutbutter
  • 1 spsk kokossukker

Sådan gør du

  • Start med den glutenfrie dej. Lun mælken, og opløs gær og HUSK i den lune mælk.
  • Kom alle de tørre ingredienser i en anden skål, og rør dem sammen. Tilsæt smør i tern og æg i skålen, og pisk det hele godt sammen - evt. i en røremaskine. Hæld mælken med gær og HUSK i skålen til de andre ingredienser. Rør det hele sammen, til dejen er jævn og fugtig, men ikke så fugtig, at den klæber til hænderne. Lad dejen hæve en lunt sted i cirka en time.
  • Lav remoncen, mens dejen hæver. Læg det bløde smør i en skål, og tilsæt kanel, kardemomme, peanutbutter og kokossukker. Rør det sammen til en jævn masse.
  • Når dejen er færdig med at hæve, ruller du den ud til en firkant mellem to stykker bagepapir. Smør remoncen ud på dejen, så den er jævnt fordelt, og drys evt. med lidt mere kanel og sukker. Rul dejen sammen til en pølse, og skær dejen i små skiver på cirka tre cm tykkelse. Læg kanelsneglene på en bageplade.
  • Bag kanelsneglene i ovnen i cirka 12 minutter på 200 grader, til de er let gyldne, men ikke mørke.
  • Lad dem køle af på en rist.