Sundt knækbrød
Hjemmelavet sundt knækbrød
Hjemmelavet knækbrød smager bare bedre og er både billigt og nemt at lave! Miks alle ingredienserne i en skål, rul dejen ud på en bageplade, og bag den i ovnen – så har du nemt, glutenfri knækbrød til mange dage! Spis det lækre knækbrød alene, med hytteost, hjemmelavet guacamole eller hummus til frokost. Opskriften passer til én bageplade, men knækbrødet holder sig længe i en lufttæt beholder, så du kan sagtens lave dobbelt portion!
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve min lækre opskrift på sprøde rugbrødschips. God fornøjelse 💛
Sundt knækbrød - Opskrift på sprødt, glutenfrit knækbrød
Ingredienser
Sundt knækbrød
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl hørfrø
- 2 dl græskarkerner
- 1 dl chiafrø
- 1 dl sesamfrø
- 2 dl parmesan (valgfri)
- 1 dl olivenolie
- 3-4 dl boghvedemel
- 2 stk. æg
- 1 bundt dild
- 1 spsk. havsalt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 150 graders varmluft.
- Hæld alle kerner og frø i en skål, tilsæt æg, olivenolie, parmesan, mel, 1 spsk. salt og et bundt hakket dild.
- Rør det hele sammen, og rul dejen tyndt ud imellem to stykker bagepapir.
- Drys med salt, og skær dejen ud i firkanter.
- Bag knækbrødet i ovnen i 40-60 minutter.
- Lad knækbrødet køle helt af.
- Knæk det over ved de linjer, der er skåret inden bagning.
- Servér knækbrødet, eller opbevar det i en lufttæt beholder.
Kommentarer