Vegetarlasagne
Vegetarlasagne med spinat og svampe
Prøv min glutenfri vegetarlasagne med forskellige svampe, frisk spinat, sorte bønner og glutenfri lasagnepladser. Lasagnen er både mættende og smagfuld og er helt perfekt til en hverdagsaften eller til en weekend med gæster. Lasagnen bliver ekstra cremet af den hjemmelavede bechamelsovs med muskatnød og parmesan. Når du skifter den traditionelle lasagne ud med denne vegetarlasagne, får du både mere smag og spiser dig mæt og sund i en masse af sæsonens lækre grøntsager.
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på sund æggekage med spinat, rissalat med sorte ris, spinat og appelsin eller pasta med græskar og gulerødder. God fornøjelse 💛
Vegetarlasagne - Opskrift på lækker og sund vegetarlasagne med spinat og svampe
Ingredienser
Hjemmelavet lasagne
- 2 pakker lasagneplader
- 1 håndfulde spinat
- 1 dåse hakket tomat
- ½-1 dl madlavningsfløde havre
- 1-2 spsk oregano
- 1 spsk basilikum
- 300-500 g svampe f.eks. forskellige svampe som champignon, østershatte og kejserhatte eller blandede lyse og brune champignoner
- 1 dåse sorte bønner
- 1 løg
- 1-2 spsk æbleecidereddike
- 2-3 fed hvidløg
- Olivenolie
- havsalt og peber
Bechamelsovs
- 40 g smør
- 1-2 dl rismel
- 5-8 dl plantemælk
- 1-2 dl parmesanost
- 1 tsk muskatnød
- havsalt og peber
Topping til vegetarlasagne
- 1-2 dl rasp
- 1-2 dl parmesanost
- 1 håndfuld spinatblade
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg fint, og steg det i bunden af en stor gryde med lidt olivenolie, til løgene er klare. Kom lidt æbleeddike i gryden, og lad det koge ind i cirka 1-2 minutter.
- Hak svampene i mindre stykker eller skiver, og kom dem ned i gryden. Tilsæt evt. lidt mere olie, så de ikke brænder på, og lad dem stege i 3-5 minutter.
- Tilsæt sorte bønner, hakket tomat, lidt fløde og evt. en smule vand. Kom derefter oregano, basilikum og lidt salt og peber i gryden. Lad det hele koge op og derefter simre ved lav varme, mens du rører rundt en gang imellem.
- Lav bechamelsovsen, mens gryden simrer. Start med at lave en opbagning, og smelt smørret i en kasserolle ved middelvarme. Tilsæt 2-3 spsk. mel, og pisk smør og mel sammen med piskeris. Tilsæt mælk, mens du rører rundt og evt. lidt mere mel, hvis sovsen ikke bliver tyk. Tilsæt 1-2 dl revet parmesan, 1 tsk. muskatnød, og smag sovsen til med salt og peber.
- Tag kasserollen og gryden af varmen, og find et stort ovnfast fad frem. Hæld en smule tomatsovs i bunden af fadet - derefter et lag lasagneplader, tomatsovs, bechamelsovs og en lille håndfuld skyllet spinat. Gentag, til du når til det sidste lag, som toppes med revet parmesan og rasp.
- Stil lasagnen i en forvarmet ovn på 200 grader i 30-35 minutter.
- Servér vegetarlasagnen med frisk spinat på toppen.
Lasagnen er vildt lækker!! Jeg tilføjede lidt ekstra grønsager og forskellige ting fra køleskabet 🙂