Rissalat med sorte ris, spinat og appelsin

Rissalat med sorte ris, spinat, appelsin og hindbær
Mangler du inspiration til frokosten eller tilbehøret til aftensmaden? Denne friske forårssalat er virkelig lækker med sorte ris, bitre spinatblade samt søde og syrlige appelsiner. Forårssalaten er et fint alternativ til f.eks. kartofler, hvedekerner eller andre former for stivelse.


Rissalat med sorte ris

Sorte ris (og almindelige ris) er glutenfrie. Sorte ris er ekstra rig på kostfibre og indeholder antocyaniner, der virker immunforsvarsstyrkende. Du kan koge risene aftenen før, så de er klar.

Glutenfrie alternativer

Du kan også vælge at erstatte de sorte ris med andre fantastiske glutenfrie alternativer, såsom quinoa eller boghvedekerner.

Antiinflammatorisk kost

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve min lækre opskrift på  boghvedesalat 💛

Rissalat med sorte ris, spinat, appelsin og hindbær

Rissalat med sorte ris, spinat og appelsin - Opskrift på sund salat

Ingredienser

Rissalat

  • 200 g sorte ris (tørvægt)
  • 3 håndfulde spinatblade
  • 3 spsk. appelsiner
  • 1 håndfuld persille

Sådan gør du

  • Kog dine sorte ris (ca. en time)
  • Hak og bland alle ingredienserne. Salaten spises kold.