Sund æblegrød med havregrød og toppings

havregrød med sund æblegrød, friske æbler, chokolade og peanutbutter
Denne sunde æblegrød er så nem at lave, og den kan sagtens holde sig i køleskabet, så du har en nem topping til flere dage. Brug den for eksempel som frisk topping til din morgengrød, varm den op, og spis den som eftermiddagssnack med mælk på, eller servér den varm med en kugle vaniljeis ovenpå til dessert.

 

Sund æblegrød med friske æbler

Jeg elsker æblegrød som morgengrød, og det er så nemt at lave en hurtig og sund morgenmad, når jeg har et glas æblegrød stående i køleskabet. Min favorit er havregrød med æblegrød. Du kan også lave din havregrød på fem minutter i en gryde, toppe den med frisk æblegrød og dine favorit toppings. Jeg bruger æbletern, peanutbutter og mørk chokolade på min!

Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve min lækre opskrift på Hirsegrød med kokoschips. God fornøjelse 💛

havregrød med sund æblegrød, friske æbler, chokolade og peanutbutter

Sund æblegrød med havregrød og toppings - Opskrift på klassisk, sund æblegrød med kokossukker

Ingredienser

Æblegrød

  • 6 stk. æbler
  • 1 spsk. kokossukker
  • 1 tsk. kanelpulver
  • ½ stk. citron (saft og skal)
  • 2 dl vand
  • ½ tsk. vaniljepulver

Havregrød

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl mælk
  • 1 dl vand
  • 0,5 tsk. havsalt

Topping

  • 10 tern æble
  • 1 tsk. peanutbutter
  • 1 spsk. mørk chokolade

Sådan gør du

  • Skræl de seks æbler, skær dem ud i store tern, og læg dem i en gryde sammen med vand, citron, kanel, kokossukker og eventuelt en smule vaniljesukker.
  • Lad det koge op og derefter simre, til æblerne er møre.
  • Blend det hele med en stavblender, så æblegrøden bliver jævn.
  • Servér for eksempel æblegrøden sammen med lidt havregrød, og top den med peanutbutter, hakket chokolade og æbletern.
  • Gem æblegrøden på glas eller i en plastbøtte i køleskabet - den kan sagtens holde sig i et par dage.