Sunde kokostoppe uden sukker ♥ Jeg elsker snaskede kokostoppe, og denne opskrift bliver lidt ekstra julet med smagen af appelsin og marcipan. Du kan sagtens lave lækre, smagfulde juledesserter uden sukker – Jeg synes faktisk, det smager bedre, når jeg søder mine kager med honning og kokossukker! Jeg har brugt en marcipan uden tilsat sukker – du kan også vælge at lave din egen sukkerfri marcipan.
Se også:
Yin Yogauddannelse i København & Kolding >>
Yogakuren (Januar 2021) – 21 selvkærlige dage med yoga, meditation og mindfulness >>
Sunde kokostoppe med marcipan og appelsin – Opskrift uden sukker
Sunde kokostoppe med marcipan og appelsin
Ingredienser
- 100-150 g kokosmel
- 1 æg
- 20 g revet marcipan
- 3 spsk kokossukker
- ½ appelsin
- 1-2 spsk agavesirup
- 70-100 g mørk chokolade
- 1 håndfuld usaltede pistacienødder
- 2-3 spsk frysetørret hindbær
Sådan gør du
- Hæld kokosmel i en skål, riv marcipan i, og bland det sammen.
- Tilsæt æg, kokossukker, 2-3 spsk. saft fra en appelsin og lidt honning.
- Bland det hele godt sammen, til massen er fugtig, men ikke så våd, at den ikke kan samles og formes.
- Hvis massen er meget våd, kan du tilføje lidt mere kokosmel.
- Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
- Form kokostoppene, og læg dem på en bageplade. Bag kokostoppene i cirka 10 minutter, til de er gyldne.
- Lad kokostoppene køle helt af, så de er helt kolde, før du pynter dem.
- Hak pistacienødder og frysetørret hindbær, og hæld dem i to forskellige skåle.
- Smelt chokolade i et vandbad eller i mikroovnen.
- Dyp bunden af kokostoppene i chokolade, og dyp derefter halvdelen i pistacienødder og halvdelen i hindbær.
- Lad kokostoppene tørre med bunden opad på et fad.
Noter
TIP! Kokostoppene kan sagtens holde et par dage i en pose eller en lufttæt beholder. De kan også fryses ned, hvis du laver en stor portion.
Prøv flere lækre juleopskrifter – Julebag, julemad og julehygge >>
At bage julesmåkager er MINDFULNESS for mig i julemånederne. Jeg har samlet mine bedste opskrifter på glutenfri julesmåkager – Især mine lækre vaniljekranse er et HIT hjemme hos os. Jeg hygger mig virkelig med at bage med julemusik i baggrunden, og jeg elsker at kunne byde mine gæster mindfulde og lækre julesmåkager, som både er glutenfri og sunde – uden tilsat sukker! Du kan sagtens lave lækre julesmåkager med masser af sødme og smag uden at bruge sukker. Jeg har sødet mine med kokossukker og agavesirup eller honning og en masse dejlige julekrydderier. Julebag med glutenfri meltyper giver også den helt perfekte sprøde konsistens til kagerne, så de knaser i munden. Glædelig jul og godt nytår! ♥
1 kommentar
Nøj, de er lækre!