Sunde kokostoppe

Sunde kokostoppe uden sukker ♥ Jeg elsker snaskede kokostoppe, og denne opskrift bliver lidt ekstra julet med smagen af appelsin og marcipan. Du kan sagtens lave lækre, smagfulde juledesserter uden sukker – Jeg synes faktisk, det smager bedre, når jeg søder mine kager med honning og kokossukker! Jeg har brugt en marcipan uden tilsat sukker – du kan også vælge at lave din egen sukkerfri marcipan.

5 baseret på 1 anmeldelser

Sunde kokostoppe - Opskrift på sprøde kokostoppe med marcipan

Ingredienser

Sunde kokostoppe

  • 100-150 g kokosmel
  • 1 stk. æg
  • 20 g revet marcipan
  • 3 spsk. kokossukker
  • ½ stk. appelsin
  • 1-2 spsk. agavesirup
  • 70-100 g mørk chokolade
  • 1 håndfuld pistacienødder
  • 2-3 spsk. frysetørret hindbær

Sådan gør du

  • Hæld kokosmel i en skål, riv marcipan i, og bland det sammen.
  • Tilsæt æg, kokossukker, 2-3 spsk. saft fra en appelsin og lidt honning.
  • Bland det hele godt sammen, til massen er fugtig, men ikke så våd, at den ikke kan samles og formes.
  • Hvis massen er meget våd, kan du tilføje lidt mere kokosmel.
  • Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
  • Form kokostoppene, og læg dem på en bageplade. Bag kokostoppene i cirka 10 minutter, til de er gyldne.
  • Lad kokostoppene køle helt af, så de er helt kolde, før du pynter dem.
  • Hak pistacienødder og frysetørret hindbær, og hæld dem i to forskellige skåle.
  • Smelt chokolade i et vandbad eller i mikroovnen.
  • Dyp bunden af kokostoppene i chokolade, og dyp derefter halvdelen i pistacienødder og halvdelen i hindbær.
  • Lad kokostoppene tørre med bunden opad på et fad.