Anbefalinger til plantebaserede og veganske kogebøger

22. september 2021

8 vegetariske og veganske kogebøger

Her er 8 vegetariske og veganske kogebøger, der alle indeholder nemme og grønnere hverdagsretter. Vegetarisk og vegansk mad kan være drønlækkert, smagfuldt og sundt – det er hverken kedeligt eller et “ufærdigt” måltid.

Disse 6 sunde kogebøger er også fantastiske julegave-idéer til både ham og hende. Der bliver udgivet et hav af nye kogebøger, hvor grønsagerne er i fokus. Der er mange gode grunde til at droppe kødet hel eller delvist. Både af sundhedsmæssige årsager i forhold til bl.a. fordøjelsesystemet – men også af etiske samt moralske årsager i forhold til bl.a. dyrevelfærd, miljø og klima. Personligt er jeg ikke-dømmende. Jeg synes, at “Kødfri Mandag” er et fantastisk koncept, hvor man én dag spiser vegetarisk eller vegansk.

Veganske kogebøger - De bedste plantebaserede og veganske kogebøger

8 vegetariske og veganske kogebøger

  1. Mit grønne køkken af Ditte Ingemann – med grønsagerne som hovedingrediens.
  2. Green kitchen stories af Luise Vindahl & David Frenkiel – lækker og sund vegetarmad til alle ugens dage.
  3. My new roots af Sarah Britton – 100 uimodståelige sunde og vegetariske retter til alle årstider.
  4. Geniale Grønsager fra Vanløse Blues af Maria Engbjerg – dejlige grøntsagsretter, hvor grøntsagerne har hovedrollen i et måltidet og kødet er tilbehør.
  5. Køkkenterapi af Anne-Sophie Lahme – smækfyldt med enkle, smagfulde og ofte grønne retter. Denne kogebog indeholder også flere opskrifter med kød.
  6. Sunde grønne retter af Anne Hjernøe
  7. Vidunderlig vegetar af Susanne Engelstoft Rasmusssen – en grøn kogebog.
  8. I [love] nem vegetarisk af Katrine Klinken – fokus på at dække kroppens behov for proteiner og hvorfor, de enkle opskrifter gør det nemt at være vegetar i en travl hverdag.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.