HJEMMELAVEDE ISPINDE - isforme, ispinde og isopskrifter

Glutenfrie, saftige gulerodsboller – opskrift

Glutenfrie, søde gulerodsboller 1Glutenfrie, søde gulerodsboller 3

{ Glutenfri, laktosefri & sukkerfri }

Mmm – hjemmebagte og glutenfrie, saftige gulerodsboller, der er luftige indeni og sprøde udenpå. Opskriften på disse saftige gulerodsboller er faktisk en af bloggens mest populære. Personligt bruger jeg altid denne opskrift som glutenfri grundopskrift til alle former for grønsagsboller. Det er den perfekt pulp-bolleopskrift, hvor du kan tilsætte hvilken som helst type juicepulp. Jeg laver typisk gulerods- og rødbedejuice i weekenderne på min Wilfa Juicemaster.

Til glutenfri bagning bruger jeg altid to basisingredienser, nemlig Yeast tørgær (16,50 kr.) og Fiber-HUSK (bageversionen), der begge er med til at gøre glutenfrie boller luftige indeni og sprøde udenpå. Du kan finde flere skønne opskrifter i billed-indexet for VEGANSK, der alle indeholder simple, sunde samt nærende ingredienser ♥♥♥

Glutenfrie, søde gulerodsboller 2Glutenfrie, søde gulerodsboller 4

Glutenfrie, saftige gulerodsboller

Ca. 10 boller 

Ingredienser

Tænd ovnen på 200 graders alm. ovn. Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt gulerod. Bland nu de våde ingredienser og mix det hele sammen. Lad dejen hæve i 30 minutter.

Form 10 boller (eller ét langt brød) med en våd ske (og våde fingre, så dejen ikke klistrer fast). Lad dem efterhæve i 30 minutter. Bag bollerne ved 200 graders alm. ovn i 45-60 minutter, indtil de er gyldenbrune.

Bollerne er søde og er derfor skønne som morgenboller, til eftermiddagskaffen eller som tilbehør til aftensmaden med sunde dips, f.eks. guacamole – en spicy avokadocreme, hummus eller ærtedip ♥♥♥

Tilmeld dig hjertens gerne nyhedsbrevet for Cathrineyoga.dk (TILMELD DIG HER) - modtag hver søndag én mail sprængfyldt med sunde opskrifter, helse, yoga og overraskelser.

Namasté, 

Cathrine (Yoga)

Facebook • Instagram • Pinterest • Bloglovin' 


   

46 kommentarer

  • Linnea

    Hej Cathrine. Er det muligt at bruge alm. gær i opskriften? :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Linnea, det skal jeg desværre ikke kunne svare dig på, da jeg ikke har prøvet det ☺️ Tak for din kommentar ✨ God dag! Kh Cathrine // Cathrineyoga.dk

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har ikke selv erfaring med glutenfri, men hold da op hvor ser de lækre ud.
    Dem vil jeg prøve en dag :-)

    God weekend.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Newbie

    Mit første bageforsøg uden gluten. De er helt fantastiske. Tak for opskriften. Jeg brugte alm. tørgær (som sikkert indeholder gluten) og de blev præcist lige så luftige som på billedet. Mon ikke man også kan bruge frisk gær.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Newbie – årh, det lyder skønt med bollerne – jeg har ikke selv prøvet med alm. gær ☺️ Tak for din kommentar ✨ God dag! Kh Cathrine // Cathrineyoga.dk

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Forslag til hvordan man kan bage dem uden gær?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Tina – prøv mine morgenboller ala ciabatta, som jeg henviser til i indlægget De er med bagepulver i stedet ☺️ Tak for din kommentar ✨ God dag! Kh Cathrine // Cathrineyoga.dk

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanne K

    Hej.
    Er afprøvet med yaest-tørgær (Måtte da lige til Silkeborg og hente noget, ville dog gerne at det var økologisk) Bollerne blev helt fantastiske luftige. Dejligt
    Tak for en god opskrift :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annika

    Hey hey or kan man købe det der går henne og det der husk fiber?? Vil så gerne prøve at lave dem

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Johanne

    Hej Cathrine
    Kan man bruge Majsmel i stedet for havremel?
    Og tak for opskriften :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] Cathrines mest populære opskrift, er de her boller! Ikke så underligt, […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

    Hej mine gulerodsboller var en meget lind dej, hvilket gjorde ar de var meget flade. Det eneste jeg har gjort anderledes var at jeg brugte loppefrøskaller fra urtekram. Mon det kan være derfor?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Helle. Ja – du kan ikke bruge almindelige loppefrøskaller. Du skal bruge bageversionen af HUSK, som jeg linker til i ingredienslisten. :-) God dag,
      Cathrine

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja Brandt

    Elsker de boller… Mine børn elsker dem og de er stadig ikke tørre og kedelige på 3. dagen

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Anja – ih, hvor det glæder mig at høre! Du kan også prøve at tilsætte rosiner :-) Det er sikkert et hit hos børnene! Kh Cathrine

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jane

    Hej – kan man bruge noget andet end yaconsirup? F.eks. ahorn eller agave? :-) De ser vildt lækre ud :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

    Hejsa. Kan man erstatte havremel med andet glutenfri mel? Feks. Majs, ris, hirse?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Kan man godt bruge havregryn der er blendet til mel, som havre mel eller er det noget bestemt man skal købe?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Camilla. Jeg har ikke prøvet at blende havregryn til mel, men umiddelbart tror jeg godt, du kan :-) Måske, der er nogle fibre i havremel i forhold til havregrynene, der blendes. Du kan sagtens bruge alle andre former for glutenfrie meltyper ellers. Kh Cathrine

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise O

    De skal helt sikkert afprøves :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

    Har bagt dem med rødbede i stedet for gulerødder, og drysset med sesam. De er vildt flotte! De ligger stadig til afkøling, så har endnu ikke smagt

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bente

    Hej, har bagt dem i dag – de er super gode. Jeg undrer mig dog over størrelsen :-) Dejen har hævet (ku dog ikke se det på den) bollerne har efterhævet, heller ikke her var det synligt – syns de havde samme størrelse som da jeg formede dem. Har jeg gjort noget forkert eller hæver de bare ikke voldsomt? God weekend

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Bente :-) De bliver mere luftige indeni, når de får lov til at efterhæve. Når du bruger Yeast, der er det bedste bagemiddel til glutenfri bagning, skal de lige stå lidt. Det er min erfaring, at de hæver meget lidt udad til, men indeni er de helt luftige :-) De bliver derfor ikke voldsom større, end da du formede dem. Kh Cathrine

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine Hansen

    Har bagt dem to gange nu;-) De er fantastisk gode

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Stine – uh, det lyder godt! Det er jeg glad for at høre. Jeg er også vild med dén opskrift :-D Ang. de der pandekager, så har jeg blandet to opskrifter sammen. Jeg brugte ikke fuldkornsrismel – men Fiber-HUSK, som der står i ingredienslisten. Tak fordi, du lige gjorde mig opmærksom på det! God dag,
      Cathrine <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Hej, kan det lade sig gøre at bage dine boller med alm. gær? De ser i hvert fald lækre ud😊 Hilsen fra Rikke

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Hej Cathrine,

    Dine glutenfrie brød og boller ser virkelig gode ud. Jeg tåler desværre bare ikke så godt havre og vil derfor høre, om du tror man kan erstatte havremel med teff mel. Det har jeg nemlig købt og ved ikke helt, hvordan jeg skal få brugt.

    Jeg kan se at du skriver i en kommentar, at havremel kan erstattes af anden glutenfri mel – men giver det ikke en anden konsistens, eks mindre elasticitet at bruge mere ris- eller majsmel? :-)

    Tak for nogle spændende opskrifter.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kære Camilla. Af hjertet tak for rosen – det varmer :-) Du kan sagtens bruge glutenfrit Teff mel (Jyttemel). Når jeg skriver, at du kan bruge andre typer af glutenfrie myltyper, er det på baggrund af min erfaring med glutenfri bagning. Personligt mikser jeg mel-typerne på må og få :-) Havremelet gør bollerne grovere, men majsmel er også sagtens bruges. Jeg har ikke oplevet, at ris- og majsmel gør bollerne mindre gode (i forhold til elasticitet).
      God dag! Kh Cathrine <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Camilla

      Hej Cathrine,

      Jeg vil lige fortælle, at jeg prøvede at bage bollerne med teffmel (Jyttemel), sådan som jeg spurgte ind til ovenfor, og de blev helt fantastiske.
      Jeg er meget begejstret :-) Især fordi det er første gang jeg bager glutenfrit brød (på trods af at jeg har været glutenfri i over 2 år). Jeg har bare ikke rigtig orket at sætte mig ind i de anderledes bageteknikker og tanken om mange mislykkedes forsøg….. Men, din opskrift var nemt tilgængelig, og jeg glæder mig til at prøve flere af dem!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Poul Fredskilde

    Jeg har lige bagt min 1. portion. Jeg brugte alm tørgær. Her hvor jeg bor er der ingen der ved yeast tørgær betyder. Resultatet blev fremragende. Går straks i gang med næste portion. Tak Cathrine.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kære dig! Det lyder godt. Det er allerbedst af brugte bageversionen af Fiber-HUSK samt Yeast tør (se ingredienslisten), da det gør dem ekstra luftige indeni samt sprøde udenpå. To faktorer, jeg sætter allermest pris på. Super godt, at du alligevel fik et godt resultat :-) Kh Cathrine

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marianne

    De ser vildt gode ud – de skal prøves 🌞
    Har du nogen erfaring med, at de kan fryses og hvis, hvordan er det bedst at tø dem op igen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bente

    Hei Cathrine, du kan lage glutenfritt havremel av å kjøre glutenfrie havregryn i stavmikser også, hvis du vil ha bollene litt grovere. Fungerer utmerket :-) hilsen Bente

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeannette hass

    Kan man evt. bruge havremel (blendet havregryn) for hele mel baduljen? Og måske undlade sirupen?

    Jeg er nemlig på konkurrence diæt, så har ikke så meget at gøre godt med :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Hej!
    Kan man bruge almindelig gær i stedet for tørgær?😊
    Mvh Christina

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kære Christina. Jeg vil klart anbefale dig at bruge Yeast tørgær, som jeg linker til i ingredienslisten (koster 17 kr. til min. 15 bagninger), da bollerne bliver mere luftige indeni og sprøde udenpå. Almindelig gær giver ikke bollerne det samme, desværre. Held og lykke :-) Kh Cathrine

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Hej. Jeg aner ikke hvad jeg lige har gjort forkert, men mine boller blev aldrig nok inden i. De fik over 60 min og blev generelt bare lyn hurtig hårde og aldrig nok inden i. De var endda gjort mindre end på billedet 😳 Er det virkelig fordi jeg ikke har brugt Yeast tørgær men almindelig tørgær? Og undlage at bruge sirup, da det skulle være madboller. Havde ellers lige glædet mig til dem..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina

    Hej cathrine.
    Ville man godt kunne bruge honning i stedet for sirup?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HJEMMELAVEDE ISPINDE - isforme, ispinde og isopskrifter