Butternut squash suppe ♥ Jeg elsker græskarsuppe! Denne fantastiske suppe kan laves på både butternut squash og hokkaido græskar. Suppen har et højt indhold af C-vitamin, kostfibre og calcium, som styrker og varmer kroppen indefra. Jeg vil vove at påstå, at dette er en vaskeægte yoga-ayurveda-suppe. På mine yogarejser består vores buffet af rendyrkede plantebaserede ingredienser. Græskar, rødbeder, bønner, tomater, gulerødder, blomkål, broccoli, indisk dahl, kikærtebrød, dips og hummus samt friskpressede juices og kokosnødder. Alt sammen tilberedt på lækreste vis.
Se også:
Yin Yogauddannelse i Danmark >>
Cathrine Yoga Online – Online yoga, meditation og mindfulness >>
Butternut squash suppe – Opskrift på antiinflammatorisk græskar suppe
Butternut squash suppe
Ingredienser
Græskarsuppe
- 400 g græskar butternut squash eller hokkaido
- 2 fed hvidløg
- ½ løg
- 2 spsk kokosolie
- 1 dåse kokosmælk 400 ml
- 10 dl vand
- 1 tsk urtebouillon
- citronsaft smages til
Topping
- grønsager rå eller stegte
- græskarkerner ristede
Sådan gør du
- Skræl, snit og skær græskar, hvidløg og løg i grove tern.
- Varm kokosolien i en stor gryde med høje kanter.
- Tilsæt græskar, hvidløg og løg og lad det stege i 5 minutter.
- Tilsæt kokosmælk, vand og urteboullion. Lad suppen simre i 30 minutter.
- Sluk for blusset, når græskar-ternene er helt møre. Blend suppen fint og rund i en blender. Tilsæt evt. lidt kokosmælk, plantemælk eller vand, hvis den skal være mere flydende. Jeg kan godt li’ den cremet og tyk.
Servér din butternut squash suppe med friske rå eller stegte grønsager, ristede græskarkerner og glutenfri gulerodsboller →
Hvad er antiinflammatorisk kost?
At spise antiinflammatorisk handler om at implementere særlige krydderier og sunde ingredienser i din kost, som modvirker inflammation i kroppen. Kosten styrker dit immunforsvar, din fordøjelse, din nattesøvn og dit energiniveau. Ud over de sunde egenskaber ved antiinflammatoriske opskrifter, vil du også mærke, at dine smagsløg bliver forkælet! Opskrifterne er nemlig fulde af SMAG fra især krydderier og smagfulde grøntsager. Når maden smager af mere, vil du også opleve, at du spiser mindre, fordi du stimulerer dine smagsløg og oplever meget mere nydelse, mens du spiser. Det er vigtigt at understrege, at antiinflammatorisk kost IKKE er en kur! Det er en mindfuld livsstil, der giver kroppen alle de vigtige vitaminer og mineraler, den har brug for. Læs meget mere om antiinflammatorisk kost her >>
1 kommentar
Lækker suppe til efteråret – Godt med antiinflammatoriske krydderier og ingredienser 😀