Cathrine Yoga
  • Om
  • Kalender
  • Online Yoga
    • Log ind
    • Bliv medlem
  • Yogarejser
    • Rejsekalender og priser
    • Zanzibar
    • Sri Lanka
    • Spanien
    • Vesterhavet
    • Sverige
  • Yogauddannelser
    • Yogakurser
    • Yogauddannelser
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Frokost og aftensmad
    • Sunde søde sager
    • Sunde smoothies
    • Antiinflammatorisk
    • Vegansk

Cathrine Yoga

  • Om
  • Kalender
  • Online Yoga
    • Log ind
    • Bliv medlem
  • Yogarejser
    • Rejsekalender og priser
    • Zanzibar
    • Sri Lanka
    • Spanien
    • Vesterhavet
    • Sverige
  • Yogauddannelser
    • Yogakurser
    • Yogauddannelser
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Frokost og aftensmad
    • Sunde søde sager
    • Sunde smoothies
    • Antiinflammatorisk
    • Vegansk

Gør som 50.000 andre! ♥ Få lækre, antiinflammatoriske madplaner i din indbakke:

Chiaboller

3. maj 2019

Glutenfrie chiaboller ❤️ Der er ikke noget bedre end duften af friskbagte boller 🌱 Denne nemme og lækre opskrift er én af mine 10 bedste opskrift på glutenfri boller. Der er nemlig nogle gode grundregler, når vi taler glutenfri bagning. På den måde bliver dine glutenfri brød altid luftige indeni og sprøde udenpå.


Se også:

Yoga Retreat på Samsø >>

Yogauddannelse på Zanzibar >>

Online Yoga Univers – Yin Yoga, meditation og mindfulness >>

Chiaboller - Opskrift på nemme og glutenfri chia boller med chiafrø

Glutenfri boller

Til glutenfri bagning bruger jeg som altid to basisingredienser, nemlig Yeast tørgær (16,50 kr.) og Fiber-HUSK (bageversionen), der begge er med til at gøre glutenfrie boller luftige indeni og sprøde udenpå.

Opskriften er allerede delt med over 55.000+ læsere siden 2016. Gennem tiden har jeg modtaget overvældende mange positive tilbagemeldinger. Det varmer mit hjerte, at mine opskrifter bliver brugt igen og igen 😊 Du kan også prøve disse glutenfri gulerodsboller, der er gode til madpakken. I begge opskrifter bruger jeg førnævnte basisingredienser.

Chiaboller - Opskrift på nemme og glutenfri chia boller med chiafrø

Chiaboller – Opskrift på nemme og glutenfri boller med chiafrø

Chiaboller - Opskrift på nemme og glutenfri chia boller med chiafrø
Udskriv Pin
5 fra 10 stemmer

Chiaboller - Opskrift på nemme og glutenfri chia boller

Nemme, lækre og glutenfri
Ret Sund morgenmad
Køkken Glutenfri
Keyword Bagning
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Cathrine Yoga

Ingredienser

Chiablanding

  • 2 spsk chiafrø
  • 1½ dl vand

Chiaboller

  • 1 spsk olivenolie
  • 3 dl vand lunkent
  • 200 glutenfri mel
  • 2 spsk Fiberhusk den gule bageversion
  • 1 tsk tørgær den orange yeast
  • 1 tsk havsalt

Sådan gør du

  • Lav din egen “chiablanding” i en lille skål og lad frøene suge al væsken til sig.
  • Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt chia-blandingen.
  • Bland nu de våde ingredienser og mix det hele sammen.
  • Lad dejen hæve i 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 graders alm. ovn.
  • Form 10 boller med en våd ske og våde fingre, så dejen ikke klistrer fast.
  • Lad dem efterhæve i 30 minutter.
  • Bag dine glutenfri boller ved 200 graders alm. ovn i 45 minutter, indtil de er gyldenbrune.

Noter

Husk at bruge den korrekt basisingredienser! Lav bollerne små - og vær opmærksom på, at glutenfri bagning kræver øvelse.

Links til ingredienser:

  • Glutenfri mel, f.eks. fuldkornsrismel og havremel
  • Fiberhusk
  • Yeast tørgær

Chiaboller - Opskrift på nemme og glutenfri chia boller med chiafrø

Hvad er antiinflammatorisk kost?

At spise antiinflammatorisk handler om at implementere særlige krydderier og sunde ingredienser i din kost, som modvirker inflammation i kroppen. Kosten styrker dit immunforsvar, din fordøjelse, din nattesøvn og dit energiniveau. Ud over de sunde egenskaber ved antiinflammatoriske opskrifter, vil du også mærke, at dine smagsløg bliver forkælet! Opskrifterne er nemlig fulde af SMAG fra især krydderier og smagfulde grøntsager. Når maden smager af mere, vil du også opleve, at du spiser mindre, fordi du stimulerer dine smagsløg og oplever meget mere nydelse, mens du spiser. Det er vigtigt at understrege, at antiinflammatorisk kost IKKE er en kur! Det er en mindfuld livsstil, der giver kroppen alle de vigtige vitaminer og mineraler, den har brug for. Læs meget mere om antiinflammatorisk kost her >>

ChiafrøGlutenfri brød og bollerMadMorgenmadSalaterSund aftensmadSund brunchSunde opskrifterSunde søde sagerVeganskVegetariskVegetarisk påskefrokost menu
Cathrine Koefoed

[PRØV GRATIS] Cathrine Yoga Online – Dyrk hjemmeyoga, når det passer dig ♥ Gør noget godt for dig selv, mens du styrker kroppens muskler, smidiggør kroppens bindevæv, beroliger nervesystemet og skaber sindsro. Prøv en gratis klasse >>

BLIV INSPIRERET

Sunde romkugler

Rødbedesalat med avocado

10 sunde salater

Rosinboller med kardemomme

Grovboller med solsikkekerner

Sund nutella

9 kommentarer

Karen 27. maj 2020 at 16:13

5 stars
Jeg melder mig i jubelkoret….. Den bedste glutenfri opskrift jeg kender. Jeg har haft held med bollerne nu to gange ♥️

Svar
Tanja 12. oktober 2020 at 15:21

5 stars
Det er en bedste opskrifter på glutenfri boller!!

Svar
Tanja 3. maj 2020 at 14:03

5 stars
Tak for en fantastisk opskrift

Svar
Helene 20. januar 2019 at 9:45

5 stars
Den lækreste opskrift ever. Tak!

Svar
Anja 21. oktober 2017 at 12:48

5 stars
Har lige bagt dine chiaboller. Fantastiske! Jeg synes, at have fundet ud af, at det langt henad vejen handler om at få dejen rørt længe nok; ca 10 minutter i røremaskine. Velkommen tilbage til brødverdenen til mig Og tak til dig Catrine!

Svar
Helene Høj 21. marts 2017 at 20:41

5 stars
Kære Cathrine <3

Disse boller har jeg nok lavet omkring 20 gange, siden jeg var så heldig at opdage din blog – de er de bedste, luftigste, smagfyldte, simple & dejligt veganske boller, jeg har bagt, og jeg har bagt efter virkelig mange forskellige glutenfrie bolle/brød-opskrifter, siden jeg opdagede intolerancen i 2012! Så 1000×1000 tak for dig, kæreste <3 <3 <3

Jeg tilføjer indimellem 1 spsk vand + 2 spsk oregano, brændenælde, hybenpulver, peber, gærflager o.l., og dypper bunden i en blanding phyto-guf: sesamfrø, birkes og nigellafrø for smagens skyld.

PS. Jeg laver 6 store i stedet. Så kan de også bruges som burgerboller 🙂
PPS. Jeg lader kun chiafrøene stå i 15 min., de bliver superluftige 🙂
PPPS. Og giver dem 45 min. v. 180 grader, da de ellers branker i min oldschool ovn 😉

Kærligst, Helene

Svar
Tine 20. februar 2017 at 9:34

5 stars
Ej, bollerne blev bare såå gode! Tak for opskriften!! 😀

Svar
Thorkil 15. september 2016 at 8:13

5 stars
Rigtig lækre og luftige boller, også er de nemme at lave!
Tusind tak for at dele den : )

Svar
Josephine 27. juli 2016 at 23:17

5 stars
Har lige lavet dem for første gang nogensinde, og de blev super lækre. Dejligt med en god glutenfri opskrift 😀

Svar

Skriv en kommentar Slet svar

Stjerner




Cathrineyoga.dk er et selvkærligt univers, som inspirerer over 100.000+ månedlige læsere. Vi er eksperter i at skabe unikke yogaoplevelser for krop, sind og sjæl. Vi arrangerer eksotiske yogarejser og yogauddannelser. Vi tilbyder online yoga for alle, og vi deler et hav af sunde opskrifter. Namasté!

– Cathrine & Tommy

Facebook Instagram Linkedin Email

Cathrineyoga.dk er et selvkærligt univers, som inspirerer over 100.000+ månedlige læsere. Vi er eksperter i at skabe unikke yogaoplevelser for krop, sind og sjæl. Vi arrangerer eksotiske yogarejser og yogauddannelser. Vi tilbyder online yoga for alle, og vi deler et hav af sunde opskrifter. Namasté!

– Cathrine & Tommy

Yogarejser

Rejsekalender og priser

Ayurveda Yoga Retreats på Sri Lanka

Yoga Retreats på Zanzibar

Yoga Retreats på Bali

Yoga Retreats i Spanien

Yoga Retreats ved Vesterhavet

Yogaferie i Sverige

Yogauddannelser

Yogakurser

Yang Yogauddannelsen

Yin Yogauddannelsen

Yin Yang Yogauddannelsen

Sunde opskrifter

Morgenmad

Frokost og aftensmad

Sunde søde sager

Smoothies

Antiinflammatorisk

Vegansk

Online Yoga

Log ind

Bliv medlem

Facebook Instagram Linkedin Email

Copyrights © 2013-2020 Cathrine Yoga


Back To Top