Glutenfrie chiaboller ❤️ Der er ikke noget bedre end duften af friskbagte boller 🌱 Denne nemme og lækre opskrift er én af mine 10 bedste opskrift på glutenfri boller. Der er nemlig nogle gode grundregler, når vi taler glutenfri bagning. På den måde bliver dine glutenfri brød altid luftige indeni og sprøde udenpå.
Se også:
Yoga Retreat på Samsø >>
Yogauddannelse på Zanzibar >>
Online Yoga Univers – Yin Yoga, meditation og mindfulness >>
Glutenfri boller
Til glutenfri bagning bruger jeg som altid to basisingredienser, nemlig Yeast tørgær (16,50 kr.) og Fiber-HUSK (bageversionen), der begge er med til at gøre glutenfrie boller luftige indeni og sprøde udenpå.
Opskriften er allerede delt med over 55.000+ læsere siden 2016. Gennem tiden har jeg modtaget overvældende mange positive tilbagemeldinger. Det varmer mit hjerte, at mine opskrifter bliver brugt igen og igen 😊 Du kan også prøve disse glutenfri gulerodsboller, der er gode til madpakken. I begge opskrifter bruger jeg førnævnte basisingredienser.
Chiaboller – Opskrift på nemme og glutenfri boller med chiafrø
Chiaboller - Opskrift på nemme og glutenfri chia boller
Ingredienser
Chiablanding
- 2 spsk chiafrø
- 1½ dl vand
Chiaboller
- 1 spsk olivenolie
- 3 dl vand lunkent
- 200 glutenfri mel
- 2 spsk Fiberhusk den gule bageversion
- 1 tsk tørgær den orange yeast
- 1 tsk havsalt
Sådan gør du
- Lav din egen “chiablanding” i en lille skål og lad frøene suge al væsken til sig.
- Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt chia-blandingen.
- Bland nu de våde ingredienser og mix det hele sammen.
- Lad dejen hæve i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200 graders alm. ovn.
- Form 10 boller med en våd ske og våde fingre, så dejen ikke klistrer fast.
- Lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Bag dine glutenfri boller ved 200 graders alm. ovn i 45 minutter, indtil de er gyldenbrune.
Noter
Husk at bruge den korrekt basisingredienser! Lav bollerne små - og vær opmærksom på, at glutenfri bagning kræver øvelse.
Links til ingredienser:
- Glutenfri mel, f.eks. fuldkornsrismel og havremel
- Fiberhusk
- Yeast tørgær
Hvad er antiinflammatorisk kost?
At spise antiinflammatorisk handler om at implementere særlige krydderier og sunde ingredienser i din kost, som modvirker inflammation i kroppen. Kosten styrker dit immunforsvar, din fordøjelse, din nattesøvn og dit energiniveau. Ud over de sunde egenskaber ved antiinflammatoriske opskrifter, vil du også mærke, at dine smagsløg bliver forkælet! Opskrifterne er nemlig fulde af SMAG fra især krydderier og smagfulde grøntsager. Når maden smager af mere, vil du også opleve, at du spiser mindre, fordi du stimulerer dine smagsløg og oplever meget mere nydelse, mens du spiser. Det er vigtigt at understrege, at antiinflammatorisk kost IKKE er en kur! Det er en mindfuld livsstil, der giver kroppen alle de vigtige vitaminer og mineraler, den har brug for. Læs meget mere om antiinflammatorisk kost her >>
9 kommentarer
Jeg melder mig i jubelkoret….. Den bedste glutenfri opskrift jeg kender. Jeg har haft held med bollerne nu to gange ♥️
Det er en bedste opskrifter på glutenfri boller!!
Tak for en fantastisk opskrift
Den lækreste opskrift ever. Tak!
Har lige bagt dine chiaboller. Fantastiske! Jeg synes, at have fundet ud af, at det langt henad vejen handler om at få dejen rørt længe nok; ca 10 minutter i røremaskine. Velkommen tilbage til brødverdenen til mig Og tak til dig Catrine!
Kære Cathrine <3
Disse boller har jeg nok lavet omkring 20 gange, siden jeg var så heldig at opdage din blog – de er de bedste, luftigste, smagfyldte, simple & dejligt veganske boller, jeg har bagt, og jeg har bagt efter virkelig mange forskellige glutenfrie bolle/brød-opskrifter, siden jeg opdagede intolerancen i 2012! Så 1000×1000 tak for dig, kæreste <3 <3 <3
Jeg tilføjer indimellem 1 spsk vand + 2 spsk oregano, brændenælde, hybenpulver, peber, gærflager o.l., og dypper bunden i en blanding phyto-guf: sesamfrø, birkes og nigellafrø for smagens skyld.
PS. Jeg laver 6 store i stedet. Så kan de også bruges som burgerboller 🙂
PPS. Jeg lader kun chiafrøene stå i 15 min., de bliver superluftige 🙂
PPPS. Og giver dem 45 min. v. 180 grader, da de ellers branker i min oldschool ovn 😉
Kærligst, Helene
Ej, bollerne blev bare såå gode! Tak for opskriften!! 😀
Rigtig lækre og luftige boller, også er de nemme at lave!
Tusind tak for at dele den : )
Har lige lavet dem for første gang nogensinde, og de blev super lækre. Dejligt med en god glutenfri opskrift 😀