Sund gulerodssuppe med kokosmælk ❤️ Denne cremet gulerodssuppe er sød, rund og dejlig i smagen. Der er en knivskarp balance mellem det søde fra grønsagerne – og det kraftfulde fra krydderier, hvilket giver suppen et ordentlig spark af smagsindstryk. Det er vigtigt at stimulere alle sanserne, således at kroppen føler sig tilfredsstillet og sensorisk mættet. Jo kraftigere og stærkere retten er, desto mere mætter den.
Se også:
Yin Yogauddannelse i Danmark >>
Cathrine Yoga Online – Online yoga, meditation og mindfulness >>
Cremet gulerodssuppe
Denne cremet gulerodssuppe a la Mulligatawny suppe er lavet på denne mellemstærke karry, der består af gurkemeje, spidskommen, koriander, gule sennepsfrø, paprika, fennikelfrø, hvidløg, sort peber og allehånde. Alle antiinflammatoriske krydderier. Hvis du har børn, kan du lave suppen med lidt mindre karry-krydderi. Jeg har desuden tilsat en masse skønne grønsager, der sagtens kan erstattes med andre i tilsvarende mængde. Servér retten med disse glutenfri gulerodsboller, der er sprøde udenpå og luftige indeni.
Sund gulerodssuppe med kokosmælk – Opskrift på cremet gulerodsuppe
Sund gulerodssuppe
Ingredienser
- 300 g gulerødder
- 140 g søde kartofler
- 65 g løg
- 2 spsk kokosolie
- 2 tsk gurkemeje
- 1 tsk karry
- 1 tsk kanel
- 1 laurbærblad
- 1 kokosmælk 400 ml
- 4 dl vand
- 1 tsk urtebouillon
Sådan gør du
- Skræl, snit og skær gulerødder, søde kartofler og løg i grove tern.
- Varm kokosolien i en stor gryde med høje kanter.
- Tilsæt gulerødder, søde kartofler og løg og lad det stege i 5 minutter. Tilsæt gurkemeje, karry, kanel og laurbærblad i gryden. Lad det stege i gryden, så krydderiernes smage fremhæves.
- Tilsæt kokosmælk, vand og urteboullion. Lad suppen simre i 30 minutter. Herefter fjernes laurbærblade fra suppen.
- Sluk for blusset, når grønsagerne er helt møre. Blend suppen fint og rund i en blender. Tilsæt evt. lidt kokosmælk, plantemælk eller vand, hvis den skal være mere flydende. Jeg kan godt li’ den cremet og tyk.
- Tip: Hvis der kommer gæster, kan jeg anbefale at smage suppen til med et enkelt fingerspids safran, der både giver en rødlig farve, er utrolig aromatisk og giver retten kraft.
- Servér gulerodssuppen med friske gulerødder, kokoschips og saltede mandler.
Hvad er antiinflammatorisk kost?
At spise antiinflammatorisk handler om at implementere særlige krydderier og sunde ingredienser i din kost, som modvirker inflammation i kroppen. Kosten styrker dit immunforsvar, din fordøjelse, din nattesøvn og dit energiniveau. Ud over de sunde egenskaber ved antiinflammatoriske opskrifter, vil du også mærke, at dine smagsløg bliver forkælet! Opskrifterne er nemlig fulde af SMAG fra især krydderier og smagfulde grøntsager. Når maden smager af mere, vil du også opleve, at du spiser mindre, fordi du stimulerer dine smagsløg og oplever meget mere nydelse, mens du spiser. Det er vigtigt at understrege, at antiinflammatorisk kost IKKE er en kur! Det er en mindfuld livsstil, der giver kroppen alle de vigtige vitaminer og mineraler, den har brug for. Læs meget mere om antiinflammatorisk kost her >>
3 kommentarer
Skøn og meget smagsfyldt gulerodssuppe. Lindre så godt på min sommer forkølelse.
Tak for altid velsmagende og nærende opskrifter ♥️
Mhm, den er så god, let, cremet og lækker – det lyder bare helt perfekt! Du har simpelthen altid de skønneste opskrifter Cathrine, mange tak for det 🙂
Lækker suppe, lavede den her til aften, hvor der også lige kom en rød peber ned i gryden 🙂