Gulerodssuppe a la Mulligatawny suppe ✨✨✨ Denne cremede gulerodssuppe er sød, rund og dejlig i smagen. Der er en knivskarp balance mellem det søde fra grønsagerne – og det kraftfulde fra krydderier, hvilket giver suppen et ordentlig spark af smagsindstryk. Det perfekt match ❤️ Det er vigtigt at stimulere alle sanserne, således at kroppen føler sig tilfredsstillet og sensorisk mættet. Jo kraftigere og stærkere retten er, desto mere mætter den ❤️
Se også:
Online Yoga Retreat >>
Yoga Retreat på Møn 2019 >>
Yoga Retreat i Thailand 2019 >>
Yoga Retreat i Marokko 2019 >>
Suppe med gulerødder
Gulerødder indeholder masser af vitaminer, mineraler samt kostfibre. Kostfibre er guldkorn for din mave ✨✨✨ Kostfibre suger nemlig væske til sig i maven og tarmen – og da kostfibre tager lang tid at nedbryde, vil de være længere om at passede kroppen – hvilket giver dig større og længere mæthedsfornemmelse. Det er desuden videnskabeligt bevist, at en kost rig på fuldkorn og kostfibre nedsætter risikoen for forskellige tarm- og livsstilssygdomme, herunder forstoppelse og tarmkræft samt hjerte-kar-sygdomme, diabetes og generel overvægt. Blot en lille kærlig reminder ❣
Antiinflammatorisk suppe
Denne gulerodssuppe a la Mulligatawny suppe er lavet på denne mellemstærke karry, der består af gurkemeje, spidskommen, koriander, gule sennepsfrø, paprika, fennikelfrø, hvidløg, sort peber og allehånde. Alle antiinflammatoriske krydderier. Hvis du har børn, kan du lave suppen med lidt mindre karry-krydderi. Jeg har desuden tilsat en masse skønne grønsager, der sagtens kan erstattes med andre i tilsvarende mængde. Servér retten med disse glutenfri gulerodsboller, der er sprøde udenpå og luftige indeni.
Gulerodssuppe a la Mulligatawny suppe
2 personer
Ingredienser
- 300 g gulerødder
- 140 g søde kartofler
- 65 g løg
- 2 spsk. kokosolie
- 2 stk. gurkemeje
- 1 tsk. karry
- 1 tsk. kanel
- 1 laurbærblad
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- 4 dl vand
- 1 tsk. urtebouillon
Skræl, snit og skær gulerødder, søde kartofler og løg i grove tern.
Varm kokosolien i en stor gryde med høje kanter.
Tilsæt gulerødder, søde kartofler og løg og lad det stege i 5 minutter. Tilsæt gurkemeje, karry, kanel og laurbærblad i gryden. Lad det stege i gryden, så krydderiernes smage fremhæves.
Tilsæt kokosmælk, vand og urteboullion. Lad suppen simre i 30 minutter. Herefter fjernes laurbærblade fra suppen.
Sluk for blusset, når grønsagerne er helt møre. Blend suppen fint og rund i en blender. Tilsæt evt. lidt kokosmælk, plantemælk eller vand, hvis den skal være mere flydende. Jeg kan godt li’ den cremet og tyk 💕💕💕
Tip: Hvis der kommer gæster, kan jeg anbefale at smage suppen til med et enkelt fingerspids safran, der både giver en rødlig farve, er utrolig aromatisk og giver retten kraft.
Servér gulerodssuppen med friske gulerødder, kokoschips, saltede mandler og glutenfri gulerodsboller →
2 kommentarer
Mhm, den må jeg forsøge mig med. Let, cremet og lækker – det lyder bare helt perfekt! Du har simpelthen altid de skønneste opskrifter Cathrine, mange tak for det 🙂
Lækker suppe, lavede den her til aften, hvor der også lige kom en rød peber ned i gryden 🙂