Verdens bedste nøddepostej ♥ I dag får du opskriften på denne dejligste nøddepostej med kikærter, linser, løg, hvidløg, champignoner og julekrydderier. Vegansk nøddepostej kan være et grønnere og mere bæredygtigt valg, da den er lavet på plantebaserede ingredienser. Hvis du, ligesom jeg, interesserer dig for bæredygtighed og bevidst forbrug, så kan jeg på det varmeste anbefale dig at ruske lidt i juletraditionerne.
Nøddepostej – Nye juletraditioner
Juleaften betyder nemlig for langt de fleste, at der enten står and eller flæskesteg på bordet. Sådan er det i hvertfald hos os. Hvorfor ikke prøve noget anderledes i år? Der findes så mange grønne og lækre alternativer til julens retter. Julen er hjerternes fest. Julen handler om nydelse, glæde og omsorg. Lav din egen nøddepostej – og tag den med til selveste Juleaften eller til familiens julefrokost. Jeg er sikker på, at den vil falde i god jord hos Oldemor.
Se også:
Yin Yogauddannelse i København & Kolding >>
Yogakuren (Januar 2021) – 21 selvkærlige dage med yoga, meditation og mindfulness >>
Nøddepostej – Opskrift på verdens bedste nøddepostej med svampe
Nøddepostej
Ingredienser
- 1 dåse linser 240 g drænet
- 1 dåse kikærter 240 g drænet
- 100 g champignoner
- 1 æble
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 30 g hasselnødder
- 2 spsk soya sauce
- 3 spsk Fiberhusk den grønne pakke
- 1 tsk kanel
- 1 tsk stødt karry
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk havsalt
Sådan gør du
- Blend linser og kikærter i en foodprocessor.
- Hak champignoner, æble, løg, hvidløg og hasselnødder fint.
- Bland linser, kikærter, champinoner æble, løg, hvidløg og hasselnødder i en stor skål.
- Tilsæt soyasauce, fiberhusk, kanel, karry, gurkemeje og havsalt.
- Lav en stor nøddepostej eller små nøddepostejer i ca. 12 muffinsforme. Drys med ekstra hasselnødder.
- Bages i ca. 20-30 minutter ved 200 graders varmluft.
Noter
Tip: Du kan vælge at blende alle ingredienserne i en foodprocessor. Således får du en mindre grov nøddepostej.
Se også: Sunde chokoladetrøfler >>
Hvad er antiinflammatorisk kost?
At spise antiinflammatorisk handler om at implementere særlige krydderier og sunde ingredienser i din kost, som modvirker inflammation i kroppen. Kosten styrker dit immunforsvar, din fordøjelse, din nattesøvn og dit energiniveau. Ud over de sunde egenskaber ved antiinflammatoriske opskrifter, vil du også mærke, at dine smagsløg bliver forkælet! Opskrifterne er nemlig fulde af SMAG fra især krydderier og smagfulde grøntsager. Når maden smager af mere, vil du også opleve, at du spiser mindre, fordi du stimulerer dine smagsløg og oplever meget mere nydelse, mens du spiser. Det er vigtigt at understrege, at antiinflammatorisk kost IKKE er en kur! Det er en mindfuld livsstil, der giver kroppen alle de vigtige vitaminer og mineraler, den har brug for. Læs meget mere om antiinflammatorisk kost her >>
2 kommentarer
Mange tak for opskriften!
Kære Cathrine.
Tak for dine dejlige opskrifter. Du gør det godt. Skønt med ny inspiration.