Frisk tomatsalat med halloumi

Frisk tomatsalat med halloumi

Denne skønne tomatsalat med halloumi, forårsløg, basilikum, olivenolie og balsamico kan få enhver mund til at løbe i vand. Salaten er superhurtig at tilberede, smager fantastisk, og så passer den godt til mange forskellige retter og gør sig også utroligt godt som grill-tilbehør.

Frisk tomatsalat med halloumi

Halloumi er en cypriotisk ost, der fremstilles traditionelt af en blanding af ko-, gede- og fåremælk. Den har et højt indhold af protein og bidrager derfor til en god mæthedsfornemmelse. Det er samtidig en ost, der let kan få en skøn, sprød skorpe uden at smelte. Derfor kan osten også både steges på panden eller tilberedes på grillen. Jeg synes, at halloumi-ost smager særligt godt, når den får en smule stegeskorpe, men du kan snildt stege den, som du fortrækker den. Du skal blot passe på, at den ikke får for lang tid.

Lokale råvarer – det bæredygtige valg

Og så lige et tip. For valget af råvarer kan have stor betydning for smagsintensiteten i din mad – og dét gælder også for denne ret. Jeg kan derfor varmt anbefale, at du for eksempel vælger tomater med masser af smag, så du får det fulde ud af denne opskrift. De danske tomater er i sæson fra april til november, og i denne periode er de altså fulde af skøn smag og et mere bæredygtigt valg både i forhold til produktion og transport.

Jeg håber, at du bliver lige så vild med min tomatsalat med halloumi, som jeg er. Velbekomme!

Hvis du skal holde grill aften kan jeg også anbefale dig at servere min avocadosalat med quinoa og glutenfri flutes som tilbehør og lækre jordbærkager til dessert 😋☀️🌸

Frisk tomatsalat med halloumi

Frisk tomatsalat med halloumi - Opskrift på en lækker tomatsalat med halloumi grillost

Ingredienser

Tomatsalat

  • 500 g tomater
  • 1 forårsløg
  • 200 g halloumi
  • 1½ spsk. olivenolie til stegning
  • 1 spsk. balsamico
  • 1 stor håndfuld frisk basilikum
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær tomaterne i skiver, forårsløgene i meget fine skiver og osten i skiver af cirka 1 cm. tykkelse.
  • Kom ½ spsk. olivenolie på en almindelig pande eller grillpande.
  • Steg osten på panden i cirka 2 minutter på hver side – gerne ved lidt højere varme end middel.
  • Skær herefter osten ud i mindre tern.
  • Vend tomater, ost, 1 spsk. olivenolie, balsamico og grofthakket basilikum sammen.
  • Drys lidt salt og peber over retten lige inden servering.