Vegansk brownie med bærtopping

Vegansk brownie med bærtopping

Dette er opskriften, der bare må afprøves. Jeg synes jo – kort og godt – at retten taler for sig selv. For hvem elsker ikke en god og intens brownie? Jeg gør i hvert fald!

Vegansk brownie med bærtopping

Denne veganske brownie er simpel at tilberede, da den kun består af 5 ingredienser, foruden friske bær. Og så har den en dejlig smag af chokolade samt en helt fantastisk blød og svampet midte.

Hvis du ikke er så meget til smagen af mørk og intens chokolade, kan du eventuelt vælge en lidt lysere chokolade til denne opskrift.

Jeg kan allerbedst lide min brownie, når den serveres af friske bær. Jeg synes, at de syrlige bær går utroligt godt sammen med den intense smag af chokolade. Men du kan også sagtens servere din brownie med lidt vaniljeis eller en frisk sorbetis.

Læg din brownie på køl i bagepapir, så kan den holde sig i flere dage.

Velbekomme – og nyd lidt godt til den søde tand.

Du kan også forkæle din søde tand med min skønne citrontærte eller min lækre jordbærlagkage. Mums 😋💛

Vegansk brownie med bærtopping

Vegansk brownie med bærtopping - Opskrift på en brownie toppet med friske bær

Ingredienser

Vegansk brownie

  • 50 g mørk chokolade 70%
  • 250 g mandler eller mandelmel
  • 300 g bløde dadler (vægt uden sten)
  • 100 g blødt plantesmør
  • 2½ spsk. usødet kakaopulver
  • 300 g friske bær

Sådan gør du

  • Smelt chokoladen i et vandbad.
  • Hvis du har købt hele mandler, så blend dem til mel i en foodprocessor eller en stærk blender.
  • Udsten dadlerne og blend dem til en glat masse i en foodprocessor eller ved brug af en stavblender.
  • Rør alle ingredienserne, på nær bærrene, sammen i en skål.
  • Smør et ovnfast fad, som måler ca. 22x18 cm, og kom dejen heri.
  • Bag kagen i en forvarmet ovn på 180 grader (almindelig ovn) i 35-40 minutter.
  • Skær kagen i skiver, når den er kølet ned og servér den toppet med friske bær.
  • Noter: Du kan nemt og billigt forberede dit eget mandelmel, hvis du har en foodprocessor eller en stærk blender. Put blot smuttede mandler heri og blend indtil mandlerne er helt fine og ligner mel. Har du mandelmel tilovers, så kan du opbevare det i en lufttæt beholder eller i en pose med en klemme.