Quinoagryde er en af mine nyeste opskrifter på Yogamad ♥ Quinoagryde er et friskt, nemt og sundt bud på varm simremad, der giver ro og varme, virker beroligende samt dæmper bekymringer og angst (TCM). Gryderetten tager ca. 15 minutter i forberedelsestid og kan passe sig selv under tilberedningen – og så er det bare at servere den for dine nærmeste og mærke varmen (og kærligheden) brede sig i kroppen.
Se også:
Yogauddannelse på Bali >>
Online Yoga Univers – Yin Yoga, meditation og mindfulness >>
Hvad er quinoa?
Quinoa er et komplet protein, da quinoa indeholder alle de essentielle proteiner, som kroppen ikke selv kan danne, men har brug for. Du bestemmer selv, om du vil bruge rød, hvid eller sort quinoa.
Du kan købe quinoa i varianterne:
Jeg køber altid den sorte og røde, da de smager af mest – og så er de vildt festlige i salater og gryderetter. Quinoagryde er derfor en ideel (vegansk) proteinrig hverdagsret. Gryden indeholder desuden kostfibre, der styrker fordøjelsen samt giver en god og lang mæthedsfornemmelse. Du får antioxidanter fra hvidløg og quinoa, der går ind og beskytter kroppen mod frie radikaler. Vidste du, at frie radikaler nedbryder kroppens celler? Der er et hav af gode grunde til at sætte quinoagryden på madplanen.
Quinoagryde – Opskrift på lækker quinoa gryde med sweet potatoes
Quinoagryde
Ingredienser
- 1 tsk kokosolie
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 100 g gulerødder
- 100 g søde kartofler
- 1 peberfrugt
- 160 g quinoa
- 5 dl vand
- 1 tsk urtebouillon
- havsalt
Sådan gør du
- Varm en gryde med kokosolie og tilsæt finthakket løg og hvidløg.
- Når løggene er klare, kommer du tern af de søde kartofler, gulerødder og peberfrugt i og steger det let.
- Tilsæt quinoa efter et par minutter efterfulgt af vand og urtebouillon.
- Lad retten småsimre i ca. 20 minutter og smag til med salt.
- Server din quinoagryde med brød eller en frisk fennikelsalat.
Noter
Tip: Hvis du gerne vil fremhæve den gode nøddesmag i dine quinoa-frø, kan du riste dem på en tør pande i ca. 2 minutter inden brug.
Se også: Verdens bedste rødbedesuppe >>
Hvad er antiinflammatorisk kost?
At spise antiinflammatorisk handler om at implementere særlige krydderier og sunde ingredienser i din kost, som modvirker inflammation i kroppen. Kosten styrker dit immunforsvar, din fordøjelse, din nattesøvn og dit energiniveau. Ud over de sunde egenskaber ved antiinflammatoriske opskrifter, vil du også mærke, at dine smagsløg bliver forkælet! Opskrifterne er nemlig fulde af SMAG fra især krydderier og smagfulde grøntsager. Når maden smager af mere, vil du også opleve, at du spiser mindre, fordi du stimulerer dine smagsløg og oplever meget mere nydelse, mens du spiser. Det er vigtigt at understrege, at antiinflammatorisk kost IKKE er en kur! Det er en mindfuld livsstil, der giver kroppen alle de vigtige vitaminer og mineraler, den har brug for. Læs meget mere om antiinflammatorisk kost her >>
1 kommentar
Hej Cathrine 🙂 Hvor er det en fantastisk gryde. Det kan anbefales at tilsætte chili også